Segítségnyújtás nélkül autóztak el - mehetnek az ügyészségre

2017. december 9. 16:43 2017. dec. 9. 16:43

Még augusztus 21-én okozott balesetet Keresztespusztánál egy autós, de sem ő, sem pedig utasa nem vette a fáradtságot, hogy megálljanak segíteni. A balesetben vétlen másik autós súlyos sérülést szenvedett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két görcsönyi férfi ellen folytatott nyomozást a hatóság, akik augusztus 21-én súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet idéztek elő, de nem álltak meg segíteni.

A közlemény szerint augusztus 21-én reggel az 5801-es úton Keresztespusztánál a két görcsönyi férfi autója áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol az autó visszapillantó tükre egy szembejövő gépkocsi visszapillantó tükrének ütközött.

A szemből érkező autó az árokban egy fának csapódott, az autót vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet okozó 45 éves gépkocsivezető és 68 éves utasa a baleset helyszínét segítségnyújtás nélkül elhagyták.

A két férfi ellen folytatott nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.