Vállalkozásokat, szeretetszolgálatokat vágnak agyon pécsi parkolással

2017. december 11. 12:11 2017. dec. 11. 12:11

A belvárosi védett övezetekbe való behajtásért a vállalkozások a mostani díj bő háromszorosát fizetik januártól, de a rendőrök és számos szeretetszolgálat és a város feladatát ellátó jószolgálati alapítvány is az eddigi díj dupláját csengetheti.

Vidáman indul a január a belvárosi vállalkozásoknak Pécsett. Amint már korábban megírtuk, öblös adóemeléssel indul az újév, amiből bőven kijut a magánszemélyeknek, de az igazi nagy vesztesek a vállalkozások lesznek. Vagyis hát mégiscsak a polgárok, hiszen a cégek kénytelenek lesznek valahogy továbbhárítani a többletterhet.

Ha az Ön vállalkozása a szűken vett belvárosban van, akkor most leszedi a maradék haját. A csütörtöki városi közgyűlés ugyanis várhatóan elfogadja a parkolási rendről szóló szabályozás módosítását. Ha pedig így tesz, akkor a védett övezetbe való behajtás az eddigi 40 ezer helyett nettó 120 ezer forint lesz, azaz ha nem tudja az ÁFÁ-t elszámolni, a jogi személy több mint 150 ezer forintot fizethet egy autó után januártól.

Nem bánik kedvesen a város más szervezetekkel sem. A rendőrök eddig évi 5000 forintot fizettek egy kocsi behajtási engedélyéért, ez januártól megduplázódik. Ugyanez vonatkozik a többi szervezetre is, amelyek egyébként méltányos elbánásban részesülnek, illetve részesültek. Így a behajtási díj kétszeresét fizetheti januártól a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Fogd a kezem Alapítvány, az INDIT Közalapítvány, a Katolikus Karitász, több egyházi támogató szolgálat, a Máltai Szeretet Szolgálat és az amúgy a város megbízásából a hajléktalanokról gondoskodó Támasz Alapítvány is.