Közel egymillióért egy évig őrzik a volt bőrklinikát

2017. december 11. 16:03 2017. dec. 11. 16:03

Közel egymillióba fog kerülni a volt pécsi bőrklinika őrzése, amit januártól december végéig fognak ellátni. Mivel a szerződést egy évre kötötték, gyanítható, hogy nem mostanában kínálják újra eladásra a területet és a rajta álló épületeket.

2018. január 1. és december 31. között fogja őrizni havi 75 ezer forintért (plusz áfa) a volt pécsi bőrklinika épületeit és területét a budapesti című, de amúgy pécsi Tax Team Security Kft., erről döntött saját hatáskörben Páva Zsolt polgármester.

A döntés egy önkormányzati előterjesztésből derült ki, amely szerint ezért a pénzért napi kétszer ellenőrzik az objektumokat. Illetve, igény szerint lehet rendkívüli ellenőrzést is kérni, annak 1200 forint/óra a díja.

Az egy évre szóló megbízás összesen 900 ezer forintot (plusz áfa) jelent a városi költségvetésnek.

Mint ismert, a volt bőrklinika ingatlanát a rajta fekvő épületekkel szeptemberben hirdette meg eladásra a minimum 7,5 milliárd forintos hiánnyal küszködő pécsi önkormányzat. Már akkor több ellenzéki képviselő felvetette, hogy valamiféle sumákolás mehet a háttérben, ugyanis a terület oktatási-egészségügyi építészeti besorolását nem változtatták meg, pedig azzal az ingatlan árát meg lehetett volna emelni.

Végül aztán október 25-én, az árverésen senki sem adott le értékelhető ajánlatot, így a volt bőrklinika továbbra is a város tulajdonában maradt.

Mivel egy évre előre megkötöttek az őrzésről egy szerződést, abból az valószínűsíthető, hogy az önkormányzat egyelőre nem kívánja eladni az ingatlant a rajta álló épületekkel, hanem esetleg hirtelen más terve lett a hasznosításra. Vagy már megvan a vevő, de kivárják a választásokat, mivel kormányközeli vétel lenne.