Akkorát tolt Decsi hadipark-ügyben, hogy kivonulnak az oroszok

2017. december 12. 08:22 2017. dec. 12. 08:22

Nem kapunk szikrát, mekkora szöveggel ment neki az egykori szocialista városvezetésnek Decsi István az egyik helyi lakájmédia hasábjain afeletti örömében, hogy nem költöznek tankok Tüskésrétre.

Mint tudott, mégsem lesz hadipark a város szélén. Az eredetileg 286 milliós beruházás áprilisban 450, most meg már 600 millióba került. Nyilván, most minden drágább, mert a Fidesz a választásokig megpróbálja a teljes 7 éves uniós ciklus minden pénzét az árvák könnyével leöblítve elkölteni. Meg az eszközbeszerzés is megdrágult, hogy a bánatba ne, hiszen amikor híre ment, hogy Pécs hadiparkot épít, boldog-boldogtalan a féltve őrzött rozsdás tankjából akart meggazdagodni.

Na de a lényeg nem ez, hanem amilyen szövegre Decsi István alpolgármester ragadtatta magát a meghiúsuló fejlesztés örvén az önkormányzat portálján.

Aszonta:

„Nem úgy járunk el, mint korábban a szocialisták, akik úgy is felépítették egy hatalmas hitelből az Expo Centert Pécsett, hogy a későbbiekben a fenntartása, működtetése is komoly terhet rótt, ró jelenleg is az önkormányzatra, így a pécsiekre. Ők azt az utat választották, hogy a jó ötletnek tűnő beruházást a piaci változások ellenére is megvalósították, amikor már látszott, hogy az hátrányos lesz a városra nézve.”

Na de, kérdem én, az agyi infarktus küszöbén: egyáltalán ki volt az, akinek az a degenerált ötlet kipattant a fejéből, hogy az egyébként korábban sokat szidott átkos rendszer hadiiparának mementót állítson a város szélén? Ki volt az, aki elhitette másokkal, hogy egy ilyen roncspark az életben valaha rentábilis lesz, és hogy mindenképpen érdemes erre elszórni az uniós és a pécsi adófizetők százmillióit? Ki kérdezte meg a pécsieket, hogy: helló, akartok a gaz helyére ágyút meg tankokat rengeteg pénzből?

Ja, és majdnem 10 misi már így is elpattant a pénzből harckocsik és más hatástalanított fegyverek felkutatására, amit most vissza kell adni. Szóval, Safranek, hogy volt ez?