Tízmilliót rabolt a trió egy pécsi vállalkozótól

2017. december 13. 10:05 2017. dec. 13. 10:05

Felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki két társával együtt mintegy tízmillió forintot rabolt egy pécsi vállalkozótól - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a vállalkozó sértett gyakran fogadott a lakásában ügyfeleket is, amiről a budapesti elkövetők tudomást szereztek és elhatározták, hogy kirabolják.

Tavaly júniusban, az egyik este fekete maszkot viselő emberek rontottak be a lakásba. A sértettet a földre lökték, hasra fektették, kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték. Miközben pénzt követeltek tőle, ütötték, rúgták, fülei levágásával fenyegették, késsel metszéseket is ejtettek rajta - részletezte az ügyészség.

Az elkövetők megtalálták a vállalkozó autójának indítókulcsát és mintegy tízmillió forint készpénzt.

A szomszéd értesítette a rendőrséget, miután hangokat hallott a sértett háza felől, majd az ablakon kinézve látta a lakásban az álarcot viselő elkövetőket is.

Az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A rendőrség a vádlottat megtalálta, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot foglaltak le. Két társát az eljárás során felkutatni eddig nem sikerült - ismertette a megyei főügyészség.