Autót borított az árokba, majd megállás nélkül továbbtekert egy bicikis Zóknál

2017. december 15. 10:58 2017. dec. 15. 10:58

Szabálytalan biciklis miatt borult árokba egy autó Zók és Aranyosgadány között. Az autó utasa súlyosan megsérült, a bringás megállás nélkül eltekert.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába december 14-én 17 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zók és Aranyosgadány közötti úton egy kivilágítatlan kerékpáros balesetet okozott, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

A rendőrök megállapították, hogy egy szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetője későn észlelte az előtte világítás, és láthatósági mellény nélkül közlekedő kerékpárost, majd azért, hogy az ütközést elkerülje elrántotta a kormányt, letért az útról és felborult. A balesetben a gépkocsi utasa, egy 33 éves nő súlyosan megsérült.

A rendőrök a tanúk nyilatkozatai alapján három órán belül beazonosították, és zóki lakásán elfogták a balesetet okozó 27 éves férfit, akit előállítottak a rendőrségre. A kerékpáros férfi a baleset okozásáért elismerte a felelősségét.

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szigetvári Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gyalogosok figyelmét arra, hogy saját biztonságuk érdekében is elemi érdekük, hogy láthatóak legyenek az utakon. Ezt szolgálják a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, hátizsákokon.

A rendőrség felhívása szerint biztonságunk érdekében viseljük a korlátozott látási viszonyok mellett, lakott területen kívül kerékpárral vagy gyalogosan közlekedők részére 2008. január 1-je óta kötelezően előírt láthatósági mellényt. Sötétben és szürkületben sokkal messzebbről látható a mellényt viselő gyalogos.

A bringásoknak is kötelező a láthatósági mellény használata. Az is fontos, hogy a kerékpár fel legyen szerelve a kötelező tartozékokkal, köztük a lámpákkal és prizmákkal, hiszen ezek nélkül könnyen baleset áldozatává, vagy okozójává válhatnak a kerékpárosok - figyelmeztet a rendőrség.