Félezer emberen segítettek Pécsen

2017. december 16. 18:04 2017. dec. 16. 18:04

Ahol a szükség, ott a segítség: mintegy ötszázan kaptak ajándékot vagy egy tál meleg ételt Pécsett szombaton a szakszervezetek hagyományos Tele puttony – tele tál nevű rendezvényén – igaz, segítőkből és önkéntesekből is több volt, mint eddig bármikor.

A Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége idén hetedik alkalommal szervezte meg Tele puttony – tele tál nevű rendezvényét. Az érdekvédőkön és civileken kívül az MSZP és ifjúsági szervezete, a Societas, a DK és a Liberálisok képviseltették magukat az eseményen.

A szervezőktől megtudtuk: a délelőtt és a délután folyamán mintegy félezer ember fordult meg a volt Boccaccio helyén felállított sátornál. Sokan egy tál babgulyásért és egy pohár forró teáért jöttek, mások némi édességgel vagy ajándékkal tértek haza gyermekeiknek.

Nem csak az érdeklődés nőtt, de segítőkből is több akadt, mint korábban: mintegy huszonöt ember tett-vett a felüljáró alatt, és a korábbinál jóval több volt köztük a fiatal. Felajánlásokat mintegy ötvenen tettek: volt, aki egy zacskó szaloncukrot, más becsomagolt vagy ömlesztett ajándékot vitt a rászorulóknak, volt, aki nem is keveset.

A rendezvényen kora délután megjelentek a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas tagjai is, akik egyenként becsomagolt és a szervezet nevével felcímkézett bejglivel kínálták a megjelenteket. (Szerencsére a babgulyásos tányérokban nem úszkáltak Societas, MSZP vagy DK feliratú cetlik – a szerk.) Először az eseményen megjelent baloldali politikusokat környékezték meg a desszerttel, akik átirányították őket az esemény láthatóan rászorultabb résztvevőihez.