Ha az Emberség Erejével a pécsi ördög, akkor Fodor Ibolya micsoda?

2017. december 19. 16:07 2017. dec. 19. 16:07

És ez nem holmi ideológiai alapú dedukció ám, vagy valami liberosorosista elhajlás, hanem puszta matek: a Fodor vezette KÉK egyesület egyetlen év alatt tapsolt el akkora – Hoppál szavaival élve óóóóriási – támogatást, amelyet a Soros György támogatta szervezet évek alatt fog szétosztani sooook civil szervezetnek.

Biztosan emlékeznek még a pécsi városvezetők Soros-démonizáló sajtótájékoztatójára. Hoppál Péter volt a vezérszónoka az ördögiesítő eseménynek. Az egyébként kulturális államtitkár beszélt arról, hogy egy triviális következtetésből levonható, miért éppen az országgyűlési választások előtt négy és fél hónappal kapna 130 millió forint támogatást egy pécsi illetőségű alapítvány.

„Nagyon könnyű levezetni, hogy milyen szándékkal történik ez az óóóóriási támogatás – hangsúlyozta módfelett Hoppál Péter”.

Nos, ez az államtitkári szókinccsel óóóóriási támogatás 130 millió forint. Ebből 30 millió a pécsi Emberség Erejével Alapítvány működését hivatott finanszírozni, a többi 100-at pedig ők adják oda a támogatásra pályázó civil szervezeteknek. Három év alatt.

Kerestünk egy nagyon TRIVIÁLIS (by Hoppál Péter) párhuzamot, és hát mit találtunk: egy pécsi civil szervezetet, amelynek az a neve, hogy Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért. Elnöke Forod Ibolya. Igen, az a Fodor Ibolya, aki a Fidesz színeiben mandátumot nyert, ma független képviselő, de szinte azonnal megválasztása után belefutott egy hazaárulózásba, majd lemajmozta az RTL riporterét. Később éppen a kereskedelmi csatorna híradója derítette ki róla, hogy sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítélték, 2015-ben pedig költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolták meg. Meg azóta újabb becsületsértési ügye is akadt.

Szóval, ez a KÉK Egyesület néhány éve 100 millió forintot költhetett el kertvárosi irodájának felújítására és egyévnyi programra. Ez éppen olyan óóóóriási támogatás, mint amit az Emberség Erejével több év alatt számos célra pályázatra bocsáthat, ám egyetlen év alatt elkopott. Hogy az egyesület szervezte programokon vagy az avatatlan szemmel is rendkívül olcsónak ható anyagokkal felújított családi háznyi irodán látszottak kevésbé a ráfordított tízmilliók, az ne a mi gondunk legyen, hanem azoké, akik vizsgálatot indíthattak volna az ügyben, de nem tették. Mindenesetre, ha ott jár, utána nézzen be egy 50-60 millió forintos ingatlanba, amit nem uniós forrásból újítottak fel Ibolyáék, hanem mondjuk magánember építtette, és hát bátran csodálkozzon rá az ordító különbségre.

Ráadásul 2015-ben a pécsi önkormányzatnak 1,6 milliós támogatást kellett adnia az egyesületnek, különben a projekt bedől, az uniós támogatást meg vissza kell fizetni, mert hogy akadtak még kifizetetlen számlák a programban.

És akkor még nem beszéltünk bizonyos civilek bizonyos politikai aktivitását illetően. Szóval, amikor a Soros-ördögre lapot húzunk, és azt mondjuk, Fodor, akkor annak igenis matematikai alapja van. Arról nem beszélve, hogy azért az Emberség Erejével Alapítvány vezetői és tagjai múltjában nehéz lenne annyi rovást találni, mint Fodor Ibolyáéban, akinek épen most is lenne egy büntetőügye, csak az egyébként napi szinten aktívan dolgozó-autózó politikus sikeresen kimenti magát egészségi állapotára hivatkozva.