Migránsellenes szövetségbe hívja a polgármestereket Szita Károly

2017. december 19. 12:15 2017. dec. 19. 12:15

Az elmúlt hetekben az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt a polgármestereknek össze kell fogniuk a településeikre leselkedő veszély ellen - mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

Szita Károly levélben kereste meg polgármester kollégáit, hogy a következő év első felében találkozzanak, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat - emlékeztetett.

Az MJVSZ elnöke aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről, nemrég olyan határozatot hozott az Európai Parlament, hogy civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében, továbbá Soros György több százezer dollárt ad migrációs elképzeléseinek propagálására.

Perre mehet az Emberség Erejével Alapítvány

A démonizált pécsi Emberség Erejével Alapítvány bírósághoz fordul a TASZ segítségével, miután a Fidesz egy olyan nyilatkozatot fogadott el a közgyűlésben, ami őket diszkriminálja - írtuk korábban a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Mester Zoltán, az alapítvány szóvivője szerint még 2017-ben elindítják a megfelelő jogi eljárást. Mint mondta, eegyelőre egyeztetnek a TASZ-szal, hogy politikai diszkrimináció, a szervezet jó hírnevének megsértése miatt, vagy más okkal forduljanak bírósághoz.