Gyűlöletmentes boldog karácsonyt kívánunk!

2017. december 24. 14:31 2017. dec. 24. 14:31

Békés és boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak és partnerünknek 2017-ben Pécsett, Magyarországon, ahol békéje azoknak van, akiknek a hatalom hagy, boldogulni pedig az tud, akinek megengedik.

Karácsony közeledtével az ember igyekszik ünneplőbe öltöztetni a szívét, ráhangolódni arra, ami régen a szeretet ünnepe volt, ma meg már a stresszes tömegnyomoré, és elfeledni a hétköznapok búját-baját és mocskát, ami a mi szakmánkban a politika és a közélet, ami azért Pécsett idén nem volt egy mákos bejgli, ezt azért leszögezhetjük.

Ám valahogy idén, 2017-ben Pécsett a szív nem nagyon öltözik, a lélek nem békél és ennek az idei évnek a mocska polipként kapaszkodik az emberbe. Aki ha el is mereng a közelgő karácsonyon, nem sok szép gondolat tolakszik előre. Inkább olyanok, hogy milyen lesz a szeretet ünnepe a városban, ahol nyíltan gyűlöletkampányt hirdethetnek a hatalom birtokosai karitatív munkát végző civil szervezetek ellen? Ráadásul pusztán azért, hogy vörös posztóként Sorost kiáltva elleplezzék, hogy közben alkalmatlanáguk miatt megszűnt, Magyarországon Pécsett először, a valódi önkormányzatiság?

Milyen karácsonya lesz azoknak a politikusoknak, akik tönkrevágták a várost, eladták kilóra és közben civilek ellen uszítottak? Na, nem a sajátjaik ellen, mert azok között van, aki tele pofával váltogatja ajkán Istent, Jézust, a hazaárulózást és a majmozást, büntetlenül. Vajon az ő karácsonyuk tényleg boldog lesz? Megremeg a villájukon a kocsonya, amikor visszatekintenek: mit műveltek a várossal, a pécsi közbeszéddel az adventi időszakban? Vajon a forralt bor mellett a szégyen is húz egy kis pírt az arcukra?

És vajon milyen karácsonya lesz annak a családnak, ahol a családfőt kirúgták az egyházi iskolából, mert kiállt a civilek mellett? És ugyan, a szánalmas rohadt életbe, de tényleg, lesz még pofája a magát kereszténynek nevező iskola vezetésének még egyszer Jézust a szájára venni ezek után? Vajon rájuk szakad a kereszt a karácsonyi ima alatt? Mert azért úgy illene.

És azok a politikus urak, akik teleszóratták a pécsi postaládákat jókívánságokkal, vajon forognak-e majd a halászlés tálban, hogy miközben eredményes új esztendőt kívánnak, az legfeljebb nekik lesz, akik görcsösen ragaszkodnak a hatalomhoz és az uniós milliárdokhoz? Mert a pécsi családoknak, vállalkozóknak leginkább adóemelésük lesz jövőre, még soványabb év, még szorosabb nadrágszíj.

És akkor még nem beszéltünk a legszegényebbekről, akikről ma még megpróbál gondoskodni néhány jó ember, néhány életéért küzdő civil szervezet, amíg még a hatalom egyáltalán hagyja nekik.

Kedves olvasók, talán megbocsátják, ha ez a karácsonyi köszöntő nem sikerült igazán ünnepire, de a magunkfajta ember egyetlen kincse az őszinteség, vegyék úgy, hogy tőlünk ezt kapták most karácsonyi köszöntés gyanánt.

Gyűlöletben szegény, szeretetben pedig a lehető leggazdagabb ünnepeket kívánjuk Önöknek 2017 karácsonyán!

A Pécsi STOP szerkesztősége nevében:

Barabás Béla