Veszélyjelzés: vaskos köddel startolhat karácsony másnapja Baranyában

2017. december 25. 17:57 2017. dec. 25. 17:57

Számos megyére, köztük Baranyára is figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat december 26-ra a várható köd miatt.

Amint azt a meteorológiai szolgálat előrejelzésében olvastuk, éjszaka északnyugaton helyenként, a Dunától keletre többfelé köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, itt szitálás, ónos szitálás előfordulhat, másutt túlnyomóan derült időre számíthatunk.

Kezdetben gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon több helyen megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. Hétfő késő este és kedd hajnalban egyaránt -2 és +4 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb idő. Ködös reggel várható, emiatt többek között Baranya megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat:

A folytatásban aztán a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet délelőttre a legtöbb helyen feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de északkeleten néhol tartósabban megmarad a köd, majd délután délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Északkeleten helyenként szitálás, gyenge eső előfordulhat, többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de északnyugaton, északkeleten 3 és 7 fok között várható - áll a prognózisban.