Hideggel, köddel és csapadékkal zárul az idei év

2017. december 26. 18:15 2017. dec. 26. 18:15

Ködös lesz még az év utolsó szerdája néhol, ám csütörtöktől csapadékhullám várható, amelyből egy újabb adag szilveszterre ér az országba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjszaka főleg keleten lesz sok a felhő, az északi hegyek környékén és a Kisalföldön pedig köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, szitálás is lehet.

Szerdán a köd várhatóan gyorsan feloszlik, a változó, főleg magasszintű felhőzet mellett többórás napsütésre lehet számítani, számottevő eső csak estefelé alakulhat ki a nyugati határnál. Szerdán a déli, délkeleti szelet már többfelé, főként északnyugaton kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedd éjjel -1 és +5 fok között valószínű, gyenge fagy a Duna-Tisza közén és az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi, tartósabban ködös tájakon csak 4, 5 fok és 7 fok várható.

Szilveszterkor érkezik a csapadék

Csütörtökön sokfelé várható eső, északon és nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is. Pénteken és szombaton ez a csapadékzóna kelet, északkelet felé helyeződik, ezzel együtt egyre inkább arrafelé is elképzelhető havas eső, hó.

Vasárnap, azaz szilveszter napján érkezik a következő csapadékhullám, akkor is zömmel eső lesz a jellemző.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 0 és +8 fokról -3, +3 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején és végén többnyire 5 és 13, a közepén 1 és 6 fok között alakul.