El sem hinné, hol gyökerezik a Fidesz futása

2017. december 29. 08:46 2017. dec. 29. 08:46

Tavaly már a 25. szilveszteri futását rendezte a dombóvári Fidesz. Szép hagyomány, a fene se gondolná, hogy az elsőt a végnapjait élő helyi Kommunista Ifjúsági Szövetség bizottsága szervezte…

2016-ban tartották meg a huszonötödik szilveszteri futást Dombóváron. A negyedszázados hagyomány jóval több holmi téli testmozgásnál, rendre megmozgatja a politikai izmokat is, amint arról korábban mi is beszámoltunk.

Arra viszont már valami érthetetlen oknál fogva kevesen emlékeznek, hogy a ma már a jobboldali kormánypárt helyi szervezetének büszke rendezvénye hol is gyökerezik.

A Pécsi STOP úgy tudja: az első szilveszteri futást 1989-ben tartották a városban. Ám akkor nem a Fidesz volt a szervező, hanem a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) helyi bizottsága. Ám mivel a fényes szelek akkor már nem hogy nem üvöltöttek orkánként, de már a harasztot se nagyon zörgették meg, a helyi KISZ bizottságnak nem csak az első, de egyben az utolsó szilveszteri futása volt az 1989-es.

Az átörökítésben talán segíthetett valamelyest, hogy az eredeti, 1989-es esemény egyik ötletgazdája információink szerint Fehérvári Tamás volt, aki akkor még a helyi KISZ bizottság tagjaként munkálkodott, ma már a Fidesz színeiben politizál és a Tolna megyei önkormányzatot vezeti.