1,4 milliárdot ad az állam, hogy a Mecsekérc kőbányászatba fogjon

2017. december 28. 12:36 2017. dec. 28. 12:36

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az állam 1,4 milliárd forintot ad a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt-nek arra, hogy kőbányászatba fogjon.

A december 27-ei Magyar Közlönyben jelent meg arról egy kormányhatározat, hogy a kormány 1,47 milliárd forintot ad arra, hogy a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. kőbányászatba fogjon.

A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a mostanában leginkább rekultivációért felelős cég kőbányászatba kezdjen, ezért kapják meg a támogatást.

A Mecsekérc a honlapján írtak szerint "küldetésének tekinti a környezeti károk enyhítésének és rekultivációjának nemes feladatát."

A határozat szerint a pénzt a kormány az európai uniós pályázatokhoz szükséges források fejezetéből csoportosítja át, és a támogatással a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kap részesedést a cégben, amelyben 2012 óta a magyar állam a fő részvényes.

A Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt-nek - nevével ellentétben - a fő tevékenységi köre még mindig urán- és tóriumérc bányászata az e-cégjegyzék adatai szerint.