Összecsődítik sorosozni a megyei jogú városok vezetőit

2018. január 2. 15:43 2018. jan. 2. 15:43

Tizennyolc nagyváros polgármesterét hívta össze Szita Károly kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke Budapestre, egy olyan találkozóra, ahol a Soros György által támogatott vidéki, szerintük bevándorlást szervező irodák terjeszkedése lesz.

Minderről a Hír TV számolt be január másodikán. A csatorna szerint a találkozóra január végén, február elején kerülhet sor a fővárosban. Kitértek arra is, Szitáék szerint a Magyarországon működő mintegy 600 alapítvány 10 százaléka köthető a mostanság erőteljesen démonizált Soros Györgyhöz, ahhoz a magyar származású amerikai üzletemberhez, akinek alapítványa Orbán Viktor ösztöndíját is fizette.

Szita karácsony előtt még egy migránsellenes szövetségbe toborozta kollégáit - írtuk korábban. Arról is beszámoltunk, hogy a pécsi Emberség Erejével alapítvány bírósághoz fordul a TASZ segítségével, miután a Fidesz egy olyan nyilatkozatot fogadott el a közgyűlésben, ami őket diszkriminálja.

Mester Zoltán, az alapítvány szóvivője szerint még 2017-ben elindítják a megfelelő jogi eljárást. Mint mondta, eegyelőre egyeztetnek a TASZ-szal, hogy politikai diszkrimináció, a szervezet jó hírnevének megsértése miatt, vagy más okkal forduljanak bírósághoz.