Kiakadt az eszéki milliárdos focitámogatáson az ormánsági polgármester

2018. január 3. 11:41 2018. jan. 3. 11:41

Több más külföldi csapat mellett Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó eszéki focicsapatának is jutott egymilliárd forintnyi közpénz. A drávaszerdahelyi polgármester eléggé kiakadt, mert tőlük az állam a semmire von el 11 millió forintot.

Több más külföldi focicsapat mellett a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-gázszerelő-stb. tulajdonában álló eszéki fociklub is kapott egymilliárd forintnyi magyar közpénzt támogatásként december végén.

Drávavszerdahely - mulatós karrierjével elhíresült -polgármestere, Alpár György az egész előtt értetlenül áll - olvasható a Hír TV cikkében.

"Több mint 1 milliárd forinttal támogatunk egy határon túli magyar focicsapatot. Miért? Nekünk meg szolidaritási hozzájárulást kell fizetni, ezt ép ésszel egyszerűen nem tudom felfogni. Ha ennyire rendben van minden az országban, akkor miért kell rajtunk kívül 165 településnek fizetni?"

- mondta el a tévének a polgármester.

Alpár hozzátette, azt szívesebben látná, ha gyermekkórházakra, oda való felszerelésekre költené ezt a pénzt a kormány.

Alpár György

Napvilágot látott egy kormányhatározat, mely szerint Magyarország Kormánya újabb 70 milliárd Forintot különít el sportcélokra, például a labdarúgás támogatására. Ebből újabb 1 milliárdot kap a magyar...

Alpár György Facebook-oldalán is hangot adott haragjának, karácsony utáni bejegyzésében azt írta, Drávaszerdahely is beleadott abba az egymilliárd forintba, ugyanis a magyar állam 11 millió forintos szolidaritási hozzájárulási adót szed úgy a településtől, hogy ott nincs is iskola.