Tállaizni akart a bonyhádi fideszes polgármester - de sikerült?

2018. január 4. 10:17 2018. jan. 4. 10:17

Tállai András országgyűlési képviselő, NAV-vezér után szabadon a bonyhádi fideszes polgármester is csökkentetni akarta a MOL-lal az üzemanyagok árát városában. A MOL azonban neki beintett.

Mint ismert, tavaly ősszel Tállai András fideszes országgyűlési képviselő (civilben a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezeti) meghallotta választókerülete, Mezőkövesd panaszos hangjait.

A matyó fővárosban az volt a probléma, hogy a helyi MOL-kút a környező kutakhoz képest drágábban adta az üzemanyagot. Ezt hallva Tállai odaszólt a MOL-nak, az meg gyorsan meg is vágta a benzin és a dízel árát Mezőkövesden.

A húzás olyan jól sikerült, hogy még Bloomberg amerikai üzleti szaklap is foglalkozott vele, Orbán Viktor pedig csak gratulálni tudott Tállainak.

A Magyar Nemzet cikke szerint ezt a sikert irigyelhette meg a tolnai Bonyhád fideszes polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya is.

null

null

A polgármester asszony december 21-én írt a MOL kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, amelyben elpanaszolta, hogy a bonyhádi kútjaikon sokkal drágább az üzemanyag, mint a környező 30 kilométeres körben található más MOL-kutakon. A polgármester gyűjtése szerint ugyanis a megyeszékhely Szekszárdon, a baranyai Komlón, de még Pécsen is olcsóbban lehet tankolni, mint Bonyhádon. (A 30 kilométeres körzetben egyedül az M6-os autópályán található kúton drágább az üzemanyag.)

Filóné arra is rákérdezett, minek köszönheti Bonyhád ezt a megkülönböztetést, valamint arra is hivatkozott, hogy a magas üzemanyagárak napi szintű morgást eredményeznek a közösségi oldalakon.

A Magyar Nemzet cikke szerint a MOL az ünnepek ellenére már december 28-án válaszolt a kérdésekre. A levélben "megköszönték az észrevételt, de elutasították a kérést. Mint írták, piaci körülményektől függ az árazásuk, és nem áll módjukban a levélben említett töltőállomásokon megváltoztatni az árakat. Indoklásukban a kőolaj világpiaci árát és a helyi piacot említették árbefolyásoló tényezőként."