Hihetetlen Iskolai Terror

2018. január 4. 11:41 2018. jan. 4. 11:41

Megvédünk a terrortól, a migránsoktól – a mindent szanaszét verő-lopó Fidesz-rezsim ebben az egy tételmondatban és az azt beszipkázó tömegekben bízik a választásokon. De arra, hogy a rettegést becsempészi az iskola falai közé, nincs bocsánat.

HIT – Honvédelmi Intézkedési Terv – ez Orbán legújabb dilije amellett, hogy száni csóró módjára tarhál pénzt a választási kampányra.

Emlékszem gyerekkoromban a mohácsi kórház akkori igazgatója mesélt egy bájos kis történetet. Kémiaórájuk volt, és amikor a tanár egy méretes robbanást idézett elő a pulpitusnál, az egész osztály egyszerre hasalt a pad alá, egyikük pedig a „Géza, megölsz minket!” nyöszörgésre ragadtatta magát.

Géza a tanár neve volt, a történet pedig a második világháború után játszódott, a magukat a pad alá vető gyerekek végigélték a világégés borzalmait és frontátvonulásait.

A nyugati világ – amelyből Magyarország a szélvédő mögött felejtett parkolócédulaként fakul ki – ma a terrorral vív háborút, egy egészen másfélét. De legyen egy pici józan eszünk: Orbán saját háborújának, aminek a hatalom megtartása az egyetlen célja, ehhez semmi köze sincs. Ahogy a beszédes nevű HIT-nek sincs a biztonsághoz vagy a terror elhárításához.

A terror lényege az, hogy nem lehet rá felkészülni. Ha egy terrorszervezet kipécézi magának a jászbivalyhónaljai általános iskola 3. B osztályát, akkor hiába áll Marika, a konyhás néni rőfös fakanállal a kezében az iskola bejáratához, a terror előbb vagy utóbb utoléri a hárombéseket. Beszivárognak az iskolába, felrobbantják az osztályterem melletti vécét, antraxot kevernek a menzai babfőzelékbe, Miska bácsi traktorjával hajtanak az udvaron focizó csöppségek közé. Vagy ha a jászbivalyhónaljai általános iskolában túl nagy a készültség fok, mert csúnyán beütött a HIT, akkor megcsinálják ugyanezt a közeli csöppbüdösfüttyösi vagy kiskunfitymai suliban.

De Magyarország nem célpontja a ma terrorszervezeteinek, így a magyar iskolák, óvodák sem azok. Ha egyszer azok lesznek, ami soha, de soha ne következzen be, akkor sem az Úristen, sem a magyarok összes védőszentje, sem ez a szerencsétlen mozgósítási terv nem ment meg egyetlen magyar gyermeket sem.

A HIT nem csak egy otromba hazugság, hanem az oktatási-nevelési intézmények tökéletesen indokolatlan militarizálása, a gyermeklelkek bűnös mérgezése, politikai célú félelemkeltés. Ezzel már semmivel sem jobb a magyar kormány azoknál a cigarettagyáraknál, amelyek rájöttek: aki gyerekkorában nem szokik rá, később már nem lesz a vevője. Csak Orbánék a félelemmel kufárkodnak.

Ha a strómanoknak akár százmilliárdos vagyonokat felhamozó rezsim pénztarhálásától hányingerem lett, hát ettől most már okádok.