15 fokos tavaszt kapunk január első hétvégéjétől

2018. január 4. 14:42 2018. jan. 4. 14:42

Komoly szereptévesztésben van a tél: a januári idő helyett valamiért március közepit kapunk az előttünk álló napokban, 15 fokot mutathat a hőmérő.

Péntek délelőtt sokfelé csökken a felhőzet és a változóan felhős idő mellett számíthatunk némi napsütésre - olvastuk az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisában.

Mint írták, a ködfoltok feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan borult körzetek. Reggel még a keleti határnál, napközben a Dunántúlon néhol kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk, a magasabban fekvő helyeken erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 13, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok között alakul.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében és az ALföld északkeleti részein tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet (ködfolt a reggeli órákban másutt is előfordulhat). Utóbbi területen helyenként szitálás kialakulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, illetve helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az előrejelzés szerint az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon ugyanakkor lehetnek tartósan felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.