Megint gyerekekkel kampányolt a Fidesz?

2018. január 5. 11:35 2018. jan. 5. 11:35

Ezúttal a kormánypárt dombóvári szilveszteri futását érte kritika. Van, aki szerint az egész egy roppant kampányszagú esemény volt, egy anyuka szerint pedig beszólt neki egy szervező, amikor gyermekének kiosztott narancssárga, Fidesz feliratú pólóra húzott egy másik felsőt.

Arról nemrég írtunk, hogy a dombóvári Fidesz szilveszteri futása, ez a gyönyörű jobboldali hagyomány hol gyökerezik: valójában a Kommunista Ifjúsági Szövetség helyi bizottsága szervezte meg először.

A futás a minap kapott ismét nyilvánosságot, a témában a dombóvári polgármester Facebook-oldalán bontakozott ki elég komoly vita. Szabó Loránd arról írt: többen is betelefonáltak a városházára, amiért a szilveszteri futáson kisgyerekekre Fidesz feliratú pólót húztak, a regisztrációnál pedig nyílt politikai propaganda folyt. Arról is informálták a városvezetőt, hogy amikor az egyik anyuka a gyermekének kiosztott narancssárga, Fidesz feliratú pólóra ráhúzott egy felsőt, az egyik szervező rögtön beszólt neki. A szülő szerint azt kérdezték tőle, hogy "Ciki neki a póló kinézete?".

A hozzászólások között a Fidesz egyik helyi önkormányzati képviselője azzal érvelt, hogy „a rendező szervezet neve, logója volt az ajándék pólón, amelyet nem volt kötelező elfogadni, felvenni. A rendező szervezet nem kampányolt, nem politizált, senkire sem próbálta ráerőszakolni véleményét…”.

Ezt azzal fotókkal is igazolható érvvel tromfolták le, hogy a rendezvényen Potápi Árpád fideszes államtitkár, a térség parlamenti képviselője szórólapját osztogatták. A fideszes képviselő szerint viszont nem szórólap volt, hanem „ünnepi üdvözlőlap”.

Legutóbb gyermekek bevonása a politikába akkor verte ki a biztosítékot, és akkor elég csúnyán. A Nyugat.hu szerint egy polgármesteri avatás/megtekintés keretében óvodás gyerekeket térdeltettek a hideg aszfaltra Csepregen.