Nemet mondanak a kórházi várólistákra

2018. január 8. 08:22 2018. jan. 8. 08:22

A Societas pécsi szervezete is csatlakozik ahhoz az országos internetes aláírásgyűjtéshez, amelynek célja, hogy egyetlen állampolgárának se kelljen 2 hétnél több időt várnia a szükséges vizsgálatainak elvégzésére.

„Mi, pécsiek is tudjuk mit jelent hónapokat várni egyes vizsgálatokra. Mit jelent az, amikor a Lánc utcai röntgenek felmondják a szolgálatot és több mint egy hónapot kell várni a cserére, javításra, miközben 100 millióért hoznak egy zongorát Pécsre. A fideszes városvezetés által felhalmozott több milliárdos hiányról, a város ingatlanjainak jelzálogosításáról és "haverokhoz" való átjátszásáról nem is beszélve” – áll a Socieatas Pécs lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az MSZP pécsi ifjúsági szervezete közleményében leszögezte: ezért egyáltalán nem a lelkiismeretes, túlterhelt és sokszor már nyugdíjas korban dolgozó orvosok vagy ápolónők a hibásak, hanem az a kormány, amely nem biztosítja az alapvető feltételeket. Nem ad elég forrást a kórházak fenntartására, az elavult eszközök korszerűsítésére, vagy nem ad tisztességest bért az egészségügyben dolgozóknak, akik külföldön kényszerülnek munkát vállalni, helyük pedig betöltetlen marad.

„Ma annak az embernek van esélye meggyógyulni, akinek van elég pénze a magánorvosi ellátásra, miközben mindannyian fizetjük a TB-t!” – írja a Societas Pécs. A szervezet ezért arra kér mindenkit, aki egyetért azzal, hogy nagyon rossz irányba halad a magyar egészségügy, írja alá az alábbi petíciót: varolistanem.hu/alairom/

Az MSZP és a Societas azt kezdeményezi a petícióval: az állam mondja ki és garantálja azt, hogy egyetlen állampolgárának se kelljen 2 hétnél több időt várnia a szükséges vizsgálatainak elvégzésére.