Nem hívták meg sorosozni Páva Zsoltot?

2018. január 10. 14:23 2018. jan. 10. 14:23

Január 12-én tartják azt a konferenciát, amire Szita Károly, kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kapacitálta városvezető társait egy kiadósat sorosozni. Szerettük volna megtudni a pécsi önkormányzattól, hogy Páva Zsolt is részt vesz-e ezen a politikai szeánszon, de kérdésünkre nyolcadik napja nem kaptunk választ. Nem hívták talán Pávát?

Még január másodikán írtuk a Hír TV nyomán, hogy tizennyolc nagyváros polgármesterét hívta össze Szita Károly kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke Budapestre, egy olyan találkozóra, ahol a Soros György által támogatott vidéki, szerintük bevándorlást szervező irodák terjeszkedése lesz.

Még aznap kérdést küldünk a pécsi önkormányzatnak, arról érdeklődtünk, hogy Páva Zsolt is részt vesz-e ezen a találkozón. Gondoltuk, virtuális postafordultával meglesz a válasz, hiszen mégis olyan témáról van szó, amit a létező összes csatornáján nyom a kormánypropaganda, és a pécsi kormánypárti politikusok is teljes mell- és arcszélességgel beleálltak ebbe.

Páva Zsolt volt az, aki a decemberi közgyűlés elé terjesztette a Soros György elleni nyilatkozatot, melyben migránsok százezreit, iszlamizációt emlegetve kérte fel a pécsieket, ne adjon helyet "Soros-kampányközpontnak".

Iszlamizáció, migránsok százezrei - íme a Soros elleni pécsi nyilatkozat

Felkerült az önkormányzat honlapjára a Páva Zsolt által beterjesztett tiltakozó, Soros György elleni nyilatkozat. Röviden: Soros, Soros, Soros, SOROS, ja, és Soros. Csendben azért hozzátesszük: a nagy sorosozás közben éppen megszűnt Pécs önkormányzatisága. A nyilatkozat előzménye, hogy egy pécsi és egy debreceni civil szervezet számára pályázati lehetőséget biztosít a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány.

Páva itt a pécsi Emberség Erejével Alapítványra gondolt, ami annyira alávaló, hogy tanodája például ételt osztottak karácsony előtt Gyárvárosban. Ezen akciójukat gyomorforgató módon hekkelte meg a pécsi Fidelitas. Miután jófejnek tűnve ők is feltűntek az ételosztáson, Beke Zoltán, a Fidelitas Dél-Dunántúli Regionális igazgatója elmondta az önkormányzati lapnak: ki tudja, legközelebb majd nem-e azt kérik a rászorulóktól az Élmény Tár Tanodások, hogy fogadjanak be migránsokat, vagy szavazzák meg, hogy korlátlanul lehessen betelepíteni őket az országba.

A soros-hiszti miatt egyébként új helyet kellett keresni az Emberség Erejével alapítványnak, mert az általuk kiszemelt iroda tulaja inkább nem adta ki nekik a placcot ebben a neuralgikus légkörben. Az alapítvány egyébként talált egy másik helyet, egyúttal jogi lépéseket is tervezett, mivel a Fidesz egy olyan nyilatkozatot fogadott el a pécsi közgyűlésben, ami őket diszkriminálja.

Mindezek után nem is értjük, hogy mi ez az óriási titkolózás a városháza részéről. Nyolc nap alatt nem sikerült kideríteni, hogy Páva Zsolt is emeli-e személyével a budapesti konferencia fényét? Nyolc nap alatt, a 21. században nem sikerült bárki illetékest keresni, aki legalább annyit megnézett volna, hogy kapott-e egyáltalán erre meghívót a város első embere? Vagy esetleg a 7,5 milliárdos költségvetési hiányt felmutató, 9,5 milliárdos állami mentőövvel, az önkormányzatiságért cserébe megmentett város vezetőjét meg sem hívták? Csak találgatni tudunk, mivel a közpénzből működő önkormányzat egy faék egyszerűségű, eldöntendő kérdésre nem képes válaszolni.