Szakács: Baranyában, Pécsen is változásra van szükség

2018. január 11. 14:57 2018. jan. 11. 14:57

Pécsett és Baranyában változásra van szükség – emelte ki Szakács László csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján. Miközben Pécs nemrég még regionális vezető szerepre tört, Európa Kulturális Fővárosa volt, most fuldoklik az adósságban, nem tudja itt tartani az embereket, főleg mert nincs munkahely.

A baloldali politikus beszélt csütörtökön délután az MSZP képviselői irodájában az Orbán-kormány ígéreteiről és a stratégiai megállapodásról is, amelyet Pécs városával kötött. Ebben azt ígérték, 2016-ra az autópálya elér a horvát határig, ezzel szemben összesen 1860 métert haladt a sztrádaépítés – 20 kilométer helyett kettő sem jött össze. Az ígéretek között szerepelt a déli ipari park bővítése, ami szintén nem valósult meg, de nem is nagy baj, mert egyetlen konténerüzem működik ott. Ígértek élményfürdőt, ebből csak a tervek vannak kész.

- Pécsről 15, Komlóról 5-7 ezer ember költözött el egy jobb élet reményében – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese. - Egy adósságcsapdában, a kormány lélegeztetőgépén vergődő város vezetőit és parlamenti képviselőit le kell váltani.

Pécs városát 2014-ig konszolidálták, 2017-ig mégis 7,5-9 milliárd forint adósságot termeltek újra, bár ennek a többszöröse bújhat meg pécsi cégeknél. - Munkahelyet, munkahelyet, munkahelyet – ennek kell lennie a változás programja első három pontjának – mondta Szakács László. - A város fejlesztéséhez elsősorban erre van szükség, biztos megélhetésre, nyugodt kilátásokra, miközben Pécsett ma a kilátástalanság, a káosz és az adósságcsapda jellemző.

Szakács László az MSZP jövő kedd délutáni kampánynyitó rendezvényére invitálta a pécsieket, a Pécsi Kulturális Központban ott lesz Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt, de Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és ő maga is beszél arról, hogy hogyan képzelik el a változást Pécsett és Baranyában. Mint mondta, szó lesz arról is, hogy milyen új Magyarországot szeretnének építeni, ahol nem a kilátástalanság, hanem a perspektíva, a biztos megélhetés áll a középpontban.