Itt az ütemezés: így járnak Pécsett és környékén a kéményseprők 2018-ban

2018. január 14. 10:51 2018. jan. 14. 10:51

Közzétették a kéményseprőipari sormunka ütemezését a baranyai megyeszékhelyre és a környező településekre vonatkozóan. Eszerint például Kozármislenyt hamarosan végigjárják a szakemberek, Pécsvárad viszont csak a nyáron kerül sorra, Sásd pedig majd csak ezután.

Az ütemezést a napokban tette közzé honlapján a pécsi önkormányzat. Mint írták, a sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenysége.

A közlemény szerint az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.

Mutatjuk, hogy hol mikor csengetnek majd a kéményseprők (kattintson a képre a nagyításért):

Az ellenőrzések csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint. Január elsejétől ugyanis az egylakásos ingatlanokba időpontegyeztetés után mennek a kéményseprők, erről itt írtunk bővebben:

Januártól kérésre jön a kéményseprő - de csak akkor, ha ilyen háza van

Január elsejével változnak a kéményseprés szabályai, ennek hozadékaként sokan nem kapnak majd időpontot kéményellenőrzésre. Az átvizsgálást kérni kell majd, de továbbra sem kell fizetni érte. Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai - közölte honlapján a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken.