A Dél-Dunántúlon sem bír elhajolni Mészáros Lőrinc az uniós pénzek elől

2018. január 16. 17:08 2018. jan. 16. 17:08

Ismét nem sikerült Mészáros Lőrinc egyik cégének elhajolnia az uniós pénzek elől. Most a Pusztaszabolcs és Dombóvár közti vasúti központi forgalomirányító rendszer kiépítésére nyert el konzorciumban az R-Kord Kft. 7 milliárd forintot. Mészáros Lőrinc érdekeltségei 2010-17 közt minimum 396 milliárd forintnyi uniós forrással gazdagodtak.

Újabb uniós közbeszerzésen fényeskedett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-gázszerelő (eszéki fociklub-tulajdonos) vasúti cége, az R-Kord Kft.

A 24.hu cikke szerint az R-Kord a Prolan Irányítástechnikai Kft-vel (azóta már Zrt.) konzorciumban vasúti korszerűsítési munkákra nyert el egy 7 milliárd forintos uniós tendert.

Ráadásul eredetileg a Pusztaszabolcs-Dombóvár közti vasúti szakasz központi forgalomirányító rendszerének kiépítése csak 6,6 milliárd forintnyi uniós pénzbe került volna, ám valahogy a közbeszerzést a konzorcium mégis meg tudta nyerni a 7,36 milliárd forintos árajánlatával.

Az Átlátszó összesítése szerint 2010 és 2017 vége között "a Mészáros-klán különböző cégei által elnyert 476 milliárd forintnyi tenderérték döntően uniós forrásból származik: a portál számítása szerint 396 milliárd forint, a teljes összeg 83 százaléka."

Mészáros Lőrinc az utóbbi időben fel-feltűnik a dél-dunántúli régióban érdekeltségein keresztül: hol az árvízvédelemhez ért; hol a pécsi kaszinóhoz jut el közvetett formában; Eszéken a szomszédban is épül-szépül a focibirodalom; de a Balaton körül is megtalálható több beruházásnál és bevásárlásnál.