Indokolatlan és felelőtlen előzés: nem tudni, vizsgálják-e

2018. január 18. 15:17 2018. jan. 18. 15:17

Az RTL Klub híradója is feldolgozta a videót, amelyen egy pécsi helyi járatú busz fedélzeti kamerája rögzített egyteljesen felesleges, de legalább roppant veszélyes előzést.

Erről a képsorról van szó:

Úgy előzött, mint az őrült, ki letépte láncát

Erre nincs jobb szó: amit ez a Renault-s művelt Pécs kertvárosában előzés gyanánt, az nem volt normális dolog. Egy pécsi helyi járatú busz fedélzeti kamerája rögzítette ezt az elsőosztályú előzést. A kis Clio a semmiből tűnt fel a kertvárosi éjszakában, és oda is tűnt el, eszeveszett tempóban.

A helyi járatú busz fedélzeti kamerája azt rögzítette, amint egy kicsi de mérges Clio ész nélkül megelőzi a buszt, fékezésre kényszerítve azt és a szembe jövő autókat is.

Az RTL riportjában megszólalt Hofekker Ferenc, a pécsi tömegközlekedési cég mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke is. Mint mondta: nem csak felelőtlen volt az előzés, de teljesen felesleges is, mivel néhány méterrel arrébb a busz egyébként is beállt a megállóba, így csak pár másodpercet nyert a siető autós. Megszólalt az anyagban egy autósiskola vezetője is, aki személy szerint azonnal elvenné az ilyen sofőrök jogosítványát. A férfi elmondta azt is: a helyi járatú buszokon rendszerint sok az álló utas, minden hirtelen fékezés tömegbalesettel fenyeget.

Az RTL megkereste a rendőröket is, hogy indítanak-e eljárást az előzés miatt, de a hatóság nem válaszolt a csatorna megkeresésére.