Mentőben, a szigetvári kórház felé szült egy anyuka - itt a fotó a babáról

2018. január 18. 18:32 2018. jan. 18. 18:32

Nem ért már el a barcsi esetkocsi a szigetvári kórházba egy vajúdó nővel, így félúton megállva, a mentőben vezették le a szülést a mentősök.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon azt írta, vérző, görcsölő terhes nőhöz riasztották a somogyi település mentőit egy közeli faluba szerda este.

A poszt szerint a második gyermekét a szíve alatt hordó anyát jó általános állapotban találták, ezért elindultak vele a kórházba. A baba azonban nem várta meg, hogy odaérjenek, félúton a mentőben komplikációk nélkül világra jött. A mentőegység vezetője, Molnár Gábor mentőtiszt szerint minden rendben zajlott.

"Bár Szófia 30 hétre született, teljesen egészséges. Édesanya és a kislánya is jól van, bajtársaink a közeli kórházba szállították őket. A mentőegység vezetője azt is elárulta, bár 10 éve a mentőknél dolgozik, ez volt az első szüléslevezetése. Bajtársaira nagyon büszke, azt is mondja, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a dolga.Igazi csapatmunka volt. Egy nehéz napot tudnak maguk mögött a barcsi mentők, akik egy szomorúan induló szolgálat végén - egy sikertelen újraélesztést követően segítették világra a kislányt, Szófiát. A babának és édesanyjának is jó egészséget és boldog életet kívánunk!"

- áll a posztban, ahol fotót is mutattak a babáról: