Pozitívan fogadják a pécsiek az összefogást

2018. január 21. 12:20 2018. jan. 21. 12:20

Tóth Bertalan szocialista parlamenti képviselő és Mellár Tamás, a demokratikus összefogás pécsi képviselőjelöltje közösen tartott fogadóórát a pécsi vásártéren vasárnap. Az őket felkeresők üzenete egyértelmű: örülnek az összefogásnak, de azt még bővíteni kell.

Tóth Bertalan pécsi parlamenti képviselő, a szocialisták frakcióvezetője és Mellát Tamás közgazdász, a Baranya 1-es számú választókörzetének független jelöltje tartott vasárnap délelőtt közös fogadóórát a pécsi vásártéren. Mint ismert, az MSZP eredetileg Tóth Bertalant indította volna a pécsi körzetben az áprilisi országgyűlési választásokon. A baloldali politikus már négy éve is jól szerepelt, ám most egy szélesebb összefogás reményében visszalépett a független jelölt, Mellár Tamás javára.

A rendkívül barátságtalan idő ellenére is sokan keresték fel a képviselőt és a képviselőjelöltet vasárnap délelőtt. A visszajelzések egyértelműen azt mutatták: a demokratikusan gondolkodók egyöntetűen pozitívan fogadták az összefogás tényét.

Tóth Bertalan a Pécsi STOP-nak elmondta: az őket felkeresők között nem volt, aki nem örült volna egyértelműen annak, hogy máris több demokratikus párt támogatását tudhatja maga mögött Mellár Tamás. A politikus hozzátette: a legtöbben abban is egyetértenek, hogy ezt az összefogást tovább kell bővíteni, és ők egyértelműen az LMP-re gondolnak.

A Lehet Más a Politika szerepe továbbra sem tisztázott. A párt képviselőjelöltje, Keresztes Lóránt kedden még elhatárolódott a visszalépéstől, szerdán a Népszavában már békülékenyebb hangot ütött meg ő és Hadházy Ákos is. Szombaton azonban Szél Bernadett ismét elhatárolódott az együttműködéstől.

Tóth a Pécsi STOP-nak adott interjújában a hét közepén arról beszélt: „amikor különböző lmp-s rendezvényeken, fórumokon szükségük volt Mellár Tamás szakmai tudására, tekintélyére és tapasztalatára, akkor boldogan álltak mögé, amikor pedig a kormányváltás érdekében kellene támogatni őt, akkor megtagadják? Mi – a magyar emberek többségének akaratát képviselve – változást akarunk. Erről nem csak beszélünk, hanem teszünk is érte, hajlandók vagyunk áldozatokat is hozni. Ha erre az LMP nem hajlandó, akkor nem akarják, hogy elinduljon a változás, valójában nem akarnak kormányváltást.”