Otthon segítenek, önkénteseket várnak

2018. január 23. 13:40 2018. jan. 23. 13:40

Tizenöt éve dolgozik a városban az Otthon Segítünk Alapítvány pécsi szolgálata. Februárban új képzést indítanak, önkénteseket várnak rá.

Az Otthon Segítünk Alapítvány pécsi szolgálata éppen 15 éve kezdte meg a munkáját, tájékoztatásuk szerint eddig száznál több családot segítettek a városban.

Az Otthon Segítünk Szolgálatban felkészített önkéntesek ingyenesen segítenek kisgyermekes családokat. Heti rendszerességgel otthonukban látogatják a családokat és ott gyakorlati segítséget nyújtanak. „Célunk a családok megerősítése, a segítséget pedig bárki kérheti, indoklásként akár a fáradtság, elszigeteltség is elég” – írja közleményében az alapítvány pécsi egysége. A gyakori problémák között szóba jött már első gyermek, egyszülős család, ikrek születése, több otthon lévő kisgyermek, magányosság, kimerültség érzése, vidéken-külföldön dolgozó házastárs, így meglehetősen széles a paletta, amivel hozzájuk fordultak.

Az alapítvány kiemelte: önkénteseik nem ingyenes bébiszitterek, hanem laikus, de tapasztalt és felkészített segítők.

A pécsi szolgálat februárban újabb képzést indít, szeretnének újabb önkénteseket toborozni. Olyan szülők, nagyszülők jelentkezését várják, akik szívesen vállalnák ezt a munkát heti 2-3 órában.

Jelentkezni lehet Buzás Márta szervezőnél telefonon (30- 3123989( vagy e-mailben: buzasmarti11@gmail.com.