Eszi a sárga irigység a szomszédvárakat, mert nekik nem jutott Sorosból

2018. január 25. 15:28 2018. jan. 25. 15:28

Nem nagyon lehet mással magyarázni, mint hogy a sárga irigység eszi Kaposvár és Szekszárd fideszes vezetőjét attól, hogy hozzájuk nem jutott olyan civil szervezet, amelynek némi halvány köze lenne Soros Györgyhöz. Szita Károly és Ács Rezső ezért ült fel a pécsi Fidesz által berúgott dilimotorra, de mára már kezdik túllicitálni a baranyai erőket.

Mint ismert, november végén jelentette be a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány, hogy Pécsen és Debrecenben is megtámogat egy-egy civil szervezetet, amely aztán ezt a támogatást tovább osztja még kisebb csoportoknak a régiókban. Pécsen az Emberség Erejével Alapítványra esett a választás.

A pécsi Fidesz - amely a 7,5 milliárdos hiány miatt úgy kódorgott, mint az a bizonyos a levegőben - ettől erőre kapott: előbb Páva Zsolt kvázi-polgármester ment neki a kedvezményezett pécsi Emberség Erejével Alapítványnak, majd a helyi Fidesz-vezérkar is letolt egy akkora hisztit, mint ide Lacháza.

Az ügy vége a fideszes városvezetés részéről egy, a kormánytöbbség miatt a közgyűlésen könnyen átnyomott nyilatkozat elfogadása volt, amelyben nem kértek Sorosból, míg az alapítvány a jogállamisághoz méltóan beperelte a bandát.

A bulivonaton azonban nincsen fék, ezt láthatta meg a régió másik nagy nevettetője, Szita Károly fideszes kaposvári polgármester, aki december közepén állt neki az eszetlen soroszásnak. Mivel Szita a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetője is, így hamar eljutottunk odáig, hogy összetrombitált mindenkit egy kis közös rettegésre és zászlólobogtatásra a fővárosi Bálnába. Szita egyébként saját városában sem tudta elengedni a migránsozást, erről itt lehet bővebben olvasni.

Úgy tűnik, mindezt már Szekszárd polgármestere sem hagyhatta szó nélkül, ő szerdán nyomott le egy olyan performanszt, ami esszenciálisra sűrítette a pécsi és kaposvári agymenéseket.

"Ismeretlen személyek ismeretlen teherautókkal különböző tevékenységeket végeznek itt a városban, és hát nem tudunk róluk semmit, semmilyen információnk nincs róluk"

- mondta el Ács Rezső, és most már retteghet minden nem szekszárdi fuvaros, akit arra vitt a balsors, na meg a patásürdüng Soros, hogy Tolna megye büszkeségébe tévedjen.

Fellépésnek lényegét ez a coub adja vissza, de itt van a teljes 6 perces Index-videó is, amiből többek közt kiderül, semmi konkrétumot nem akart amúgy elmondani Ács, csak rettegtetni egy kicsit, ha már ezt látta a nagyobbaktól.

A kormány-Fidesz azóta a sorosozást még nagyobb fokozatra kapcsolta, lassan már Stop Soros-törvény is lesz, amit azután találtak ki, hogy lebuktak: 1300 menekültet tavaly oltalom alá helyeztek úgy, hogy közben legalább két éve bőszen nyomják a migránsozást és egyebeket.

Mondhatnánk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mivel a parlamentben is ez megy a kormány részéről, nincs min csodálkoznunk.