Szekszárdra tették át a Páva és Hoppál elleni pert

2018. január 31. 09:08 2018. jan. 31. 09:08

Beperelte a pécsi Emberség Erejével Alapítvány Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Péter kulturális államtitkárt, miután azok nekimentek a szervezetnek, mert az pénzt fogadott el egy Soros Györgyhöz köthető alapítványtól. A per Szekszárdra került át.

Mint ismert, decemberben Pécsen a Fidesz eléggé beizgult azon, hogy egy helyi civil szervezet, az Emberség Erejével Alapítvány a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól 130 millió forintot nyert arra, hogy a pénzből körülbelül 100 millió forintot tovább osszon kisebb civil szervezeteknek és szerveződéseknek a régióban.

Hoppál Péter kulturális államtitkár vezetésével a pécsi Fidesz arra kérte fel a lakosokat, hogy ne adjanak bérbe helyiséget az alapítványnak, míg Páva Zsolt polgármester a fideszes többséggel karöltve egy Soros-ellenes nyilatkozatot vert át a közgyűlésen.

Az alapítvány a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) segítségével beperelte Pécs önkormányzatát, Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Péter országgyűlési képviselőt az alapítvány személyiségi jogainak megsértése miatt.

A TASZ korábbi közleménye szerint a politikusok megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki - mindezt úgy, hogy a politikusok tényeket ferdítettek el, és valótlanságokat állítottak.

Az ügy először a Pécsi Járásbíróságra került, ám ott elfogultságot jelentettek be, ezért a per átkerült a Pécsi Törvényszékre.

A Pécsi STOP kérdésére kiderült, "tárgyalási napot nem tűzött ki a bíróság a törvényszéki bírák által bejelentett kizárási indítványra figyelemmel", és a Pécsi Ítélőtáblához fordult a törvényszék.

A Pécsi Ítélőtábla lapunk kérdéseire azt válaszolta, hogy "a Pécsi Ítélőtábla az eljárás lefolytatására a Szekszárdi Törvényszéket jelölte ki. A bíróság az iratokat megküldte a Szekszárdi Törvényszéknek", minden további információt már a szekszárdiak adhatnak ki.

A Pécsi STOP megkereste a Szekszárdi Törvényszéket is, ha válaszolnak, újra jelentkezünk.