Úristen, már senki sem tiszteli Csizit???

2018. január 31. 11:53 2018. jan. 31. 11:53

Tegnap még arról írtunk, hogy Fodor Ibolya Facebook-csoportot hozott létre Csizi Péter Tisztelői Pécs címmel, ám mára a pompás kezdeményezésnek írmagja sem maradt a közösségi oldalon.

Valószínűleg tönkretettünk egy gyönyörű kezdeményezést. Mint tegnap megírtuk, Csizi Péter Tisztelői Pécs elnevezéssel Facebook-csoport alakult. Illetve dehogy alakult: maga Fodor Ibolya hozta létre még január közepén.

Fodor Ibolya, a Fidesz színeiben mandátumot nyert, ma független képviselő, aki szinte azonnal megválasztása után belefutott egy hazaárulózásba, majd lemajmozta az RTL riporterét. Később kiderült róla, hogy sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítélték, 2015-ben pedig költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolták meg. Azóta újabb becsületsértési ügybe is beleszaladt, ám míg más területeken igen aktív, a bíróság előtt nem hajlandó megjelenni, ott újra és újra orvosi papírokkal menti ki magát.

Bár Fodort nagyjából az első balhéja után kitessékelték a Fideszből, a kormányoldali városvezetés egy pillanatig sem engedte el a kezét, tovább tömték például az általa vezetett, majd papíron nem vezetett, majd megint vezetett Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesületet. Fondorlatos módon éppen pár fideszes szavazaton múlott az is, hogy a pécsi kormányoldali többségű közgyűlése nem mondatta le a botrányhőst mandátumáról.

Úgy tudni, Fodor Ibolya elég erős bástyája volt a Fidesznek és a körzet jelöltjének, Csizi Péternek is a 2014-es választások hajrájában. A kissé defektes magyarságú, de harcosan kiálló Facebook-oldal arra utalt, hogy ez a tisztelet sosem múlik el. Erre az oldal az ügy kipattanása után talán már a nap első sugarait sem érte meg.