Szakács: adóemelés helyett a cégeket segítse a városvezetés

2018. február 1. 13:44 2018. feb. 1. 13:44

Szakács László baranyai szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján a pécsi Dóri Ház körül kialakult áldatlan állapotról és arról beszélt: a fideszes városvezetés az egyszerű megoldást, az adóemelést választja ahelyett, hogy például munkásszállókhoz segítse a cégeket.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön a párt képviselői irodájában tartott sajtótájékoztatót. Elsőként arról beszélt, hogy a pécsi Dóri Házban, az ország két gyermekhospice háza közül az egyikben csak azért van áram, mert megy egy lélegeztetőgép, egyébként már kikapcsolták volna, ahogy a fűtést valószínűleg ki is fogják.

A politikus elmondta: a Parlament költségvetési bizottságának ülésén 60 millió forintot kért a ház működésére, de a grémium fideszes tagjai érvelés és kérdés nélkül lelketlenül leszavazták.

- A bizottságok összehívjuk újra, mert ha sportra rendelkezésre áll ennek az összegnek a sokszorosa, akkor erre is kell jutnia - mondta Szakács. - Én a magam eszközeivel támogatom a Dóri Házat és erre kérek mindenkit, aki megteheti.

A sajtótájékoztató témája az volt, hogy vélhetően komoly igény mutatkozna Pécsett munkásszállókra.

A baranyai szocialista politikus elmondta: a cégektől a Vasas Szakszervezet régiós vezetője kapta a jelzést, aki hozzá fordult. Szakács hozzátette: abból, hogy a cégek a szakszervezettől kértek segítséget könnyen kiolvasható, hogy a város vezetésénél milyen segítőkészséget találtak.

- A cégek összeszedik és idehozzák a dolgozókat az ország különbőző részeiből - mondta a baloldali politikus. - Kozármisleny már pályázik ilyen célra, de Pécsett nem látni a törekvést, az akaratot. Az itteni városvezetés nem látja, hogy ebben tennivalója lenne.

A politikus felszólította a város fideszes vezetését, hogy ne az egyszerű megoldást válassza, ne az adókat emelje és abból finanszírozza saját sikertelenségét, hanem a munkáltatókat, a cégeket támogassa, hogy a fejlődő gazdaság segítségével a város kilábaljon ebből a gödörből.

A sajtótájékoztatón elhangzott, senki nem tudja pontosan, hogy mennyi szálláshelyre lenne szükség, de a jelzések szerint csak a három legnagyobb pécsi fémipari cég megtöltene már ma egy 200 fős szállót.