Szombatra havazást jósolnak a dél-dunántúli régióra

2018. február 2. 19:16 2018. feb. 2. 19:16

Egy ciklon miatt nagy mennyiségű csapadékot kap a Kárpát-medence, ami pár napig biztos ki fog tartani, és esőtől a hóig bármilyen formában hullhat. A dél-dunántúli régióra szombatra havazás miatt már elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

Lehűlésre érkezett egy mediterrán ciklon a Kápát-medence fölé, így az elkövetkezendő napokban esőtől a hóig bőven ki fog jutni az égi áldásból.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint szombaton Baranya, Somogy és Tolna - valamint több más - megyékben havazás lehetséges, 12 óra alatt 5 centit meghaladó hó hullhat.

Az Időkép térképe 3-4 centis havat jósol a régióra szombat estig.

Pénteken estétől az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék; eleinte főként eső, csak a hegyekben, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehet havas eső, havazás, majd éjszaka már a Dunántúlon síkvidéken is számíthatunk havazásra. A Dél-Alföldön ma az esti órákban ugyanakkor egy-egy zivatar is kialakulhat.

Szombaton a Dunántúlon havazás, havas eső, a középső országrészben havas eső, eső, a Tiszántúlon eső valószínű. Ma a Záhony-Pécs vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel. Éjszaka a szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, kezdetben néhol, holnap több helyen meg is erősödik. Holnap a késő délutáni óráktól a keleti határnál a szél ismét délire, délnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország nagy részén általában 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten 6, 8 fok is lehet.