Csizi buzdít, az ESZI hallgat

2018. február 6. 08:55 2018. feb. 6. 08:55

Miközben Csizi Péter Facebook-oldalán a szűrővizsgálatok rendszeres elvégeztetésére ösztökéli a választókat, a pécsi önkormányzati Egyesített Egészségügyi Intézmények hetek óta adósunk a tüdőszűrést végző röntgengéppel kapcsolatos válasszal. Nem egy szerencsés együttállás.

Csizi Péter pécsi fideszes parlamenti képviselő a rákellenes világnap alkalmából buzdított arra, ne mulasszuk el a rendszeres szűrővizsgálatokat.

A posztban egy képet is megosztott – megtalálja rajta a hibát?

Ha nem megy, segítünk: a gubanc az, hogy hibádzik róla a tüdőszűrés.

Amivel Pécsen ennél nagyobb bajok is vannak. Mint ismert, először december elején írtunk a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Egyesített Egészségügyi Intézmények Lánc utcai rendelőjében halódó röntgenekről, köztük arról, amelyikkel a tüdőszűrést végzik.

Döglenek a röntgenek a Lánc utcában

A tüdőgondozó röntgenje és a fogászok panorámaeszköze is hetek óta kényszerpihenőn van a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Lánc utcai rendelőjében. A Pécsi STOP olvasói jelzésekből úgy értesült: a pécsi önkormányzat Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) Lánc utcai rendelőjében pár hete röntgengondokkal küzdenek.

Aztán, bár a kérdéseinkre adott válaszban gyors várható javulásról számolt be az EEI, január közepén olvasóinktól azt a jelzést kaptuk: a Lánc utcában még mindig egy matuzsálem korú röntgen helyettesíti az újabb, ám meghibásodott eszközt.

Még mindig matuzsálem röntgen köpi a sugarat a Lánc utcában?

Bár korábbi cikkünkre adott válaszában a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények december közepére ígérte a Lánc utcai tüdőszűrő röntgen javítását, egy olvasónk szerint még mindig egy harmincéves tartalékberendezéssel világítják át a pácienseket. Amint azt december elején megírtuk, a pécsi önkormányzat Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) Lánc utcai rendelőjében addigra mintegy három hete nem működött a tüdőszűrésre használt digitális eszköz a tüdőgondozóban, és hetek óta dögrováson volt a fogorvosokat ellátó panorámaröntgen is.

Az ügyben ismét megkerestük a szervezetet, ám ők azóta sem válaszoltak. Igaz, ők nem is buzdítanak serényen szűrővizsgálatok elvégzésére.