Csizi Péter elfelejtett bemenni dolgozni

2018. február 9. 08:54 2018. feb. 9. 08:54

Zsinórban a második nemzetbiztonsági ülését hagyta ki Csizi Péter fideszes képviselő a Parlamentben - most már be se ment. Mivel Csizit is az adófizetők tartják el, jó lenne, ha a két ülésért járó pénzt mondjuk az éhező gyerekek megsegítésére fordítanák, és nem annak adnák, aki be sem ment dolgozni.

Úgy látszik, akkora az egyetértés már Kertvárosban, hogy Csizi Péter nem szégyelli ellesni a trükköket hű csatlósától, Fodor Ibolyától: az országgyűlési képviselő most ugyanis nemhogy kivonult volna, de be sem ment a nemzetbiztonsági bizottság ülésére.

Nevethetnénk rajta, ha nem élnénk olyan országban, ahol már azért kirúgják a szakszervezetist, ha egy papírlapot arrébb tesz, vagy egy munkást, mert késett.

Szóval engedtessék meg a mormogás joga, ha nem tetszik, hogy valaki elmegy lopni a napot, miközben benn kellene ülnie a munkahelyén. És teszi ezt azért, csak mert Pistike/Julika/Bernike nem tetszik neki, csak mert Soros (tudják, az a tudjukki).

A bizottság csütörtöki ülésére a Németh Szilárd, Csizi Péter, Lezsák Sándor, Móring József Fidesz-KDNP képviselők nem mentek be, helyette kiadtak egy közleményt, amely ezzel kezdődik:

Soros még nem, de az emberei már a Nemzetbiztonsági bizottságban ülnek.

(Többit itt lehet olvasni.)

A nyilvános közröhej - tekintsünk el most Németh Szilárdtól, aki lassan egymaga kimeríti a kategóriát - az egészben az, hogy azok kárognak nemzetbiztonsági veszélyről, akiknek jogosultságuk van megkérdezni Kovács II. alkotmányvédelmi ellentengernagytól kezdve Szabó 13. nemzetbiztonsági aldandártábornokon át a főkém Bagolyig bárki hozzáértőt, hogy akkor most van-e vagy nincs Soros-terv. És ha van, a nemzetbiztonsági átvilágításon átesett bizottsági tag akkor nemzetbiztonsági kockázatot rejt-e, vagy sem. (Gyengébbek kedvéért: nem rejt kockázatot.)

Mivel ezt megkérdezni olyan egyszerű lenne, mint az a faék, ami a BKK-t térdeltette le a nyáron, így a kormánypárti csipetcsapat a csepeli csodaemberrel az élen inkább fogja magát, és erőfölényből - nem tudom szebben írni - baszik bemenni az ülésre (vagy kivonul onnan), és ezzel ellehetetleníti a bizottsági munkát (ami pedig a titkosszolgálatok parlamenti ellenőrizhetőségét rontja). És mindezt megpróbálják ilyen agyhalott színvonalú közleményekkel leplezni.

Nem tudom, mit csináltak úri jó dolgukban ezek a képviselők, miután ilyen szépen ellógtak a munkahelyükről, lelke rajta mindegyiknek, felőlem Csizi Péter nézhette a fővárosban szaladgáló Volvo-buszokat és közben a tulipánokra gondolhatott - nem érdekel.

Ami érdekel, az az lenne, hogy a mai és a január végi elbliccelt bizottsági ülés után járó apanázsukat a kedves képviselők felajánlanák mondjuk a rászoruló gyerekeket tápláló szervezeteknek, esetlegesen valamely kórháznak (de akár az Éhező Rendőrkutyák Alapítványának is adhatják), mert ott sokkal több haszna lenne ezeknek a forintoknak, mint náluk.