Orbán eléggé odaszólt Pécsnek

2018. február 8. 16:06 2018. feb. 8. 16:06

A Megyei Jogú Városok Szövetségének veszprémi közgyűlésén mondott erőseket az önkormányzatok kapcsán Orbán Viktor, és egyes kiszólásait nem lehet nem Pécsre érteni, ahol a 2014-es állami adósságátvállalás után újra többmilliárdos kormányzati segítségre volt és van szükség.

Veszprémben tartja kétnapos közgyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége, az eseményen tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök is.

Az MTI és a Napi.hu tudósítása szerint miután feldicsérte a megyei jogú városok vezetőit, de még mielőtt marhaságnak minősítette volna azokat az elképzeléseket, miszerint bedarálják az önkormányzatokat, a következőkről beszélt:

Azt kérte ugyanakkor az önkormányzati vezetőktől, csak olyan fejlesztést kérjenek, amelynek a fenntartásáról tudnak gondoskodni, hogy ne adósodjanak el. Az önkormányzati adósságkonszolidációról szólva a pénzügyi stabilitás megőrzését sürgette, mert »nem lesz többet Budán kutyavásár«.

Nem nehéz az utóbbi mondatot Pécsre értelmezni, ez a város ugyanis az első a 2014-es nagy állami adósságátvállalás után, amelyet 6,54 milliárd forinttal kellett kisegíteni 2017 végén, de idénre is jut még egy 3 milliárdos mentőöv, valamint egy 3 milliárdos, folyószámlahitelt kiváltó kormányhitel.

Ennél nagyobb arculcsapás, hogy nem jól ment a gazdálkodás, nem kellhet a baranyai és pécsi Fidesznek.