Megtaláltuk a pécsi politika denevéremberét

2018. február 9. 15:35 2018. feb. 9. 15:35

A levitézlett exbaloldaliak után már fantombaloldaliakkal riogatja a szavazókat a helyi lakájmédia. Megpróbálták eltitkolni, de mi rájöttünk: a propellerköpönyegűek után Batmant szabadították a mit sem sejtő baloldali pécsiekre. Akik ennél azért többet sejtenek.

A kötelékben repülő, mondjuk úgy, meggyőződéses kormányoldali pécsi média keményen küzd azért, hogy Mellár Tamást roncsolja a választásokig. Nem könnyű a dolguk. A professzornak komoly szakmai múltja van, keservesen kiábrándult a Fideszből, és már most kilenc demokratikus párt támogatja.

Az első próbálkozás az volt, amikor a pécsi közgyűlés baloldali frakciójából 2009 tavaszán kiugrott, hát, képviselőket szólaltattak meg. Tudják, amikor Páva Zsolt megnyerte az előrehozott polgármester választást. Rá pár hétre, hogy-hogy nem, már a jobboldal többsége is megvolt. Pár képviselő ugyanis, nyilván Páva igéző szempárja miatt, átült a jobboldalra. Most csak azért sem fogok párhuzamot vonni a hajóról menekülő szőrmókokkal, de hát, ha valakik mocskosul nem autentikus emberek pécsi baloldaliság ügyben, akkor ezek már biztos.

Aztán Szili Katalint húzták elő, hogy bebizonyítsák: a pécsi baloldal itt már teljesen lemondott a városról. Na ha a fenti emberekre nincs guszta jelző, Szili Katalinra meg semmilyen sincs, nem létezik az az erkölcsi kategória, amibe be lehetne zsúfolni a légcsavarköpenyű politikust.

Na de ez, ugye, soványka volt. Jött a mesterterv: leporoltak egy fantomszervezetet, a Baloldalért Aggódók Társaságát. A fura banda 2012-ben Hódmezővásárhelyen, 2014-ben Pakson tűnt fel. Mondjuk, érezhetően közeledtek, el is jutottak Pécsre. Nincs nevük, nincs arcuk, csak Facebook-oldaluk és szórólapjuk. Meg most valami nyilatkozatuk, de nevük, arcuk azóta sincs. Összemossák a rothadó narancsot és Mellárt, egyetlen céljuk van: összezavarni a magukat baloldalinak tartó szavazókat.

Bárki is csinálja ezt, az a saját szavazótáborának IQ-jából indul ki. Kicsit zavaró lehet, ha valaki alapvetően baloldali érzelmű, és ilyet talál a postaládájában vagy a neten. De csak egy kicsit. A BAT annyira valós, mint a Batman, ha elő is rángatnak valamelyik lakájmédiumban valami szerencsétlent, aki jobb híján valamikor április 8-a előtt a nevére veszi ezt a moslékosvödröt, akkor is.

Ne legyenek kétségeink: a fideszes politikus, amelyik most nem nyeri meg a körzetét, az utána elviszi a balhét. Márpedig Pécsen hatalmas balhé van. Így aztán minden eszköz szentesíti a célt. Az a sanda gyanúnk, hogy a demokratikusan gondolkodók teljesen hülyének nézésének még nagyon az elején vagyunk, alighanem felröppen még pár Batman Pécs egére ezekben a sötét órákban.