Paks olyat kapott a „baloldalért aggódóktól”, hogy a Fidesz is elhatárolódott tőlük

2018. február 13. 08:05 2018. feb. 13. 08:05

Két évvel előtte meg elmeszelte volna a Hódmezővásárhelyen a választási bizottság a Baloldalért Aggódók Társaságát – ha találtak volna bármilyen szervezetet a névtelen, arctalan szórólapjuk mögött. Most Pécs van soron.

Érdekes kis cikket találtunk a paksi médiacentrum online felületén. Arról szól, hogy egy Baloldalért Aggódók Társasága nevű valami szórólapot jelentetett meg Süli Jánosról, ám ettől a Fidesz helyi szervezete mereven elzárkózott. (Süli ugye ma már a Fidesz-kormány tárca nélküli paksminisztere, ám 2014-ben még a polgármesteri tisztért indult az atomvárosban a fideszes jelölt ellenében, sikerrel – a szerk.)

Nekünk sajna nincs ilyen szórólapunk, de az ellenlábas áztatása már a helyi Fidesznek is igen sok lehetett, elhatárolódó közleményükben azt írták: “A Fidesz paksi szervezete ezután is tisztességesen kívánja kampányát folytatni. Feladatunk továbbra is a jelöltjeink bemutatása és népszerűsítése, az általunk indított városkonzultáció és programunk minél szélesebb körű bemutatása. A hétvégén megjelent kiadványtól a Fidesz paksi szervezete egyértelműen elhatárolódik.”

A cikk szerint a baloldalért aggódók aláírásával 2012-ben Hódmezővásárhelyen jelent meg olyan kiadvány, amelyet a választási bizottság jogsértőnek talált. Ám mivel impresszum azon sem volt, az elkövető személye nem derült ki. Csak a jogsértés.

Sajnos egyelőre ebből a kiadványból sem tudunk mutatni. Ám Hódmezővásárhely és Paks után most Pécset szórták tele röplapjukkal, itt és most a demokratikus összefogás jelöltjét, Mellár Tamást igyekeznek lejáratni. Facebook-oldaluk is van, de nevük és arcuk (megint) sincs.