Vadiúj kocsit kapott az államtól Hoppál Péter

2018. február 16. 09:27 2018. feb. 16. 09:27

Több állami potentát egy-két éves szolgálati autóját is lecserélte a magyar állam. Hoppál Péter kulturális államtitkár is örülhet, mostantól egy 2017-es Skoda Superb ülésén utazhat.

Minderről az Mfor.hu cikkezett péntek reggel a kormany.hu-ra hivatkozva. A cikk megjegyzi, az állami vezetők többféle juttatásban is részesülnek, a fizu mellé autó, telefon, cafeteria, laptop vagy akár lakásbérlet is dukál. A kormany.hu-ra feltöltött dokumentumok nyomán több fejesnél megérett a kocsi a cserére, dacára annak, hogy egy-két évesek.

A lap szerint a vezetők kocsijait 2017 decembere óta folyamatosan cserélik, akiknek szerencséjük volt, azok már a tavalyi év utolsó napjaitól használhatták az új járműveket. Fazekas Sándor például egy 2016-os Skoda Superb helyett kapott egy 2017-es Superbet, Tállai András NAV-elnök, Soltész Miklós Emmi-államtitkár és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pedig egy 2015-ös Skoda Superbből ülhetett át a 2017-es modellbe. Hoppál Péter 2018 első napjaiban vette át a szolgálati kocsit. Kíváncsian várjuk, mikor tűnik fel az államtitkár az új kocsival a frissen zálogba csapott Kodály Központnál.

Az új céges autót egyébként Hoppál Péter valamiért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. Igaz, nem a sajátja, de például Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselőnek sem a sajátja az a Skoda Octavia, amit a frakció bérel neki, mégis felvezette az "Egyéb rubrikába".

A cikk szerint a legújabb céges kocsija Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek lett: ő február másodikától egy 2018-as Skoda Superbbel csapatja a 2015-ös Volkswagen Multivan helyett.