Influenza: a pécsi irgalmasoknál és a mohácsi kórházban sem lehet már látogatni

2018. február 18. 11:42 2018. feb. 18. 11:42

Már négy helyen érvényes látogatási tilalom az influenza miatt Baranyában: legutóbb a mohácsi kórházban és a pécsi Irgalmasrendi Kórházban függesztették fel a rokonok, ismerősök fogadását a járvány miatt. Országosan 72 kórházban nem, vagy csak korlátozottan szabad most látogatni.

Egyre többen betegednek meg az influenzára jellemző tünetekkel, az ÁNTSZ legfrissebb kimutatása szerint az év hatodik hetében közel 61 ezren mentek orvoshoz emiatt. Baranyában is emelkedett a betegszám: 100 ezer lakosból 445 keresett orvosi segítséget a tünetek miatt a vizsgált időszakban. Tolnában durva betegségbumm volt, itt 286-ról 527-re emelkedett a 100 ezer lakosra jutó, influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordultak száma.

A járvány miatt a pécsi Klinikai Központnál és a szigetvári kórházban is látogatási tilalom volt február elsejétől - írtuk korábban. A napokban azonban a Mohácsi Kórházban és a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Irgalmasrendi Kórházban is életbe lépett a látogatók fogadásának korlátozása. Amint azt az ÁNTSZ oldalán közzétett dokumentumból kiderül, Mohácson teljes körő a tilalom, az irgalmasrendieknél a hospice osztályt védőeszközök viselése és kézfertőtlenítés mellett fel lehet keresni.

Hetvenkét kórházban él látogatási tilalom

Az országos influenzajárvány miatt hetvenkét kórházban van teljes vagy részleges látogatási tilalom - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb összegzéséből.

Tolnában nem lehet a betegeket felkeresni a bonyhádi kórházban sem, az intézmény minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat. Látogatási tilalom van érvényben a Szekszárdon működő Tolna Megyei Balassa János Kórházban is, erről február 15-én érkezett tájékoztatás.