Gyalogosokat gázolt, majd otthagyta őket a kaposvári férfi

2018. február 18. 11:40 2018. feb. 18. 11:40

Cserbenhagyó gázolót fogtak a rendőrök még február elején Kaposváron, a férfi két gyalogost ütött el a zebrán.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy ismeretlen elkövető február 2-án 17 órakor Kaposváron, a Zselici út és az Iszák utca útkereszteződésében, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött két szabályosan áthaladó gyalogost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül ismeretlen helyre távozott. A baleset következtében - az orvosi vélemény alapján - mindkét gyalogos 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

"Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték a szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként a jármű vezetőjét az éjjeli órákban elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 35 éves helyi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek" - áll a közleményben.