Aláírásgyűjtés pénzért? Így gyülekeztek a fideszes aktivisták Szigetváron

2018. február 19. 12:07 2018. feb. 19. 12:07

Ahogy szombaton megírtuk, hétfőre gyűlést hívott össze a Fidesz Szigetváron, hogy információink szerint Nagy Csabának gyűjtsenek pénzért aláírásokat, ezt egyébként mostanáig senki sem cáfolta. Hétfőn a szokottnál sokkal többen voltak jelen a meghirdetett találkahelyen, ráadásul sok fideszes is, ahogy ez Berkecz Balázs politikus videójából kiderült.

Mint ismert, szombaton számoltunk be egy elfogott sms-ről, amelyben a szigetvári fideszeseket csábították pénzért és villásreggeliért aláírásokat gyűjteni Nagy Csabának, a választókerületi fideszes jelöltnek. Az sms-ben az is szerepelt, hogy mindezt úgy kell kommunikálni, hogy a választók azt higgyék, valamilyen migránsellenes lapot írnak alá.

Szakács László szocialista frakcióvezető-helyettes a Hír TV-nek a hírre a következőt nyilatkozta:

"Nem szabad becsapni a választópolgárokat. Ha mindaz igaz, ami oda le van írva (mármint az sms-ben - a szerk.), az a demokráciának a megcsúfolása. Gyűjtsék a jelöltjükre az aláírásokat, és ne fizessenek érte. Ez mindig olyan munka, amit az emberek azért végeznek, mert valamilyen értékrend mellett elkötelezték magukat."

Vasárnap arról is beszámoltunk, hogy a találkahelynek meghirdetett étterem párszor már bekerült a hírekbe, mert az üzemeltetők közt megtalálható Madaras Zoltán fideszes megyei képviselő is.

Hétfőn Berkecz Balázs, az Együtt szigetvári kötődésű alelnöke a helyszínen próbált tájékozódni, és mint élő videójából kiderült, a szokottnál sokkal több ember jött össze egy kis hétfői villásreggelire, köztük sok fideszes aktivistával, illetve az egyetlen szigetvári kormánypárti önkormányzati képviselővel.

Berkecz Balázs

Talán mégis igaz lehet a fideszes ajánlásgyűjtési csalás híre?