Még az uszodánál is tűz volt a hétvégén

2018. február 19. 12:47 2018. feb. 19. 12:47

Összesen nyolc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra a hétvégén, amelyek közül hét esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra, míg egy alkalommal a jelzés tévesnek minősült. Négy ízben Pécsett volt baj, de Hetvehelyen, Endrőcön és Sumonyban is akadt dolguk a szakembereknek.

Pénteken Pécsett egy oktatási intézményben fali lámpa gyulladt ki. A pécsi tűzoltók leszedték a lámpatestet és megszüntették az égést, füstölést. A tűz nem terjedt át a lámpatestről, személyi sérülés nem történt

.

Sumonyban külterületén tíz négyzetméter nagyságú területen összehordott szemét égett. A sellyei tűzoltók a tüzet gyorsbeavatkozó sugárral oltották el. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Szombaton Hetvehelyen egy földszintes parasztház kemencéjéből parázs pattant ki, melynek hatására a körülötte lévő tárgyak meggyulladtak. A szigetvári tűzoltók a födémszerkezetet - sugár fedezete mellett – megbontották, és a tüzet eloltották. A házban a tűz keletkezésekor nem tartózkodtak, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Ugynezen a napont Pécsett egy hétvégi ház hálószobájában keletkezett tűz, egy dohányzóasztal és egy szekrényfiók égett. A tűz nem terjedt át más berendezési tárgyra. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Szintén szombat, szintén a baranyai megyeszékhely: az egyik uszoda gépházának szellőző csövében hulladék, szemét izzott, füstölt. A pécsi tűzoltók a csőbe lerakódott izzó, füstölgő hulladékot kikaparták, puttonyfecskendővel az izzó részeket eloltották. A káresemény az uszoda rendeltetésszerű használatát nem akadályozta.

Vasárnap Endrőcön egy családi ház kéményében korom égett, szikrázott. A sellyei tűzoltók felügyelete mellett a korom kiégetését végrehajtották.

A hét utolsó napján is akadt dolguk a tűzoltóknak Pécsett. A tájékoztatás szerint egy füves területen, közel két négyzetméteren hajléktalanok szemetet égettek. A pécsi tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal oltották el. A tűz nem terjedt tovább, nem veszélyeztetett semmit. A tűz során személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett.