A nap, amikor fölkerültem a szegedi Fidesz Kubatov-listájára

2018. február 19. 18:22 2018. feb. 19. 18:22

Sok mindennel vádoltak már, de fideszes listára eddig tudomásom szerint nem kerültem föl - max csak arra, amin a párt ellenségeit gyűjtötték. A szegedi Fidesz azonban ezt is összehozta - még hogy megújult a helyi pártszervezet.

Immáron lassan 15 éve vagyok pécsi lakos, egy ideje már a lakcímem is a tüke fővároshoz köt, bár a szívem mindörökké szegedi marad (Tisza Volán, SZVSE, Pick Szeged, éjáó).

Pénteken a melóból hazaesve, még színház előtt épp a bakancsomat rúgtam le, mikor egy ismeretlen budapesti szám (+36-1-987-63-73) csörgött, amin bejelentkezett egy női hang - hallhatóan felvételről - és nekem szegezte a kérdésnek álcázott állítást, miszerint tudtam-e, hogy Botka László szegedi polgármester 250 milliót fogadott el korábban.

Ennyiből már sejtettem, hogy ki állhat a hívás mögött, ugyanis szülővárosom kormánypárti csapata már jó pár napja huhogja tele a média nemzetiesch felét ezzel a sztorival.

Dióhéjban: egy áfacsalással vádolt ismeretlen férfi azzal állt elő a bíróságon nemrég, hogy Botka és a néhai Toller László pécsi polgármester még 2004-ben szatyorban 250 milliót fogadott el egy pécsi ingatlanbizniszért, ami össze is jött, ám a gazdasági világválság bedöntötte az egészet. Bővebben itt lehet olvasni az "ügyről".

Természetesen adtam a hülyét a felvételről szóló női hangnak, főleg, miután tényleg kérdezett is, hogy hallottam-e az ügyről (1-es gomb), vagy nem hallottam még (2-es gomb).

Rózsa György-i magaslatokból nyomtam rá a 2-es gombra, és izgatottan vártam, hogy kinyíljon az igazság szegedi Fidesz által elképzelt Pandora szelencéje..

.. mikor a géphang közölte velem, hogy Botka László korrupt, és hogy szerintem le kell-e mondania (1-es gomb), vagy nem (2-es gomb).

Itt már előbújt belőlem a nyakas tót, csak azért is rányomtam a 2-es gombra, hátha nekiáll elmagyarázni ez a jótét női hang, miért is korrupt, mik a bizonyítékok, stb - csak ahogy ez szokás lenne jobban szituált körökben.

Sajnos a csalódásomat csak 1 Kothencz mértékegységben tudom leírni, ugyanis a géphang válaszomat érzékelve gyorsan elköszönt és szétkapcsolt.

Azóta sem tudtam rájönni, hogy miképp is kerülhettem én és a telefonszámom ezeknek a szeretetcsomagoknak a látóterébe, vagy esetleg a híres-hírhedt Kubatov-listára lettem fölírva.

Aztán megláttam a szegedma.hu portálon a kiírást: "Totálisan más ez a Fidesz, mint volt!"

Hát, nem tudom, ebből a telefonhívásból egyelőre nem ez jött le.