Orbán Viktor reklámsunnyogása

2018. február 23. 08:19 2018. feb. 23. 08:19

Szinte már álruhás Mátyás királyként jár a tavaszi kampánykörútjának első állomásain Orbán Viktor. A helyzet ott mindenképp sántít, hogy nem igazságot tenni megy, hanem bujdokol a nép és a sajtó elől, csak a kiválasztottakkal - Fidesz - hajlandó találkozni.

Kampánykörútba kezdett Orbán Viktor miniszterelnök: először kedden Egerben tűnt fel amolyan népmesei Mátyás király pózban (megtámogatni a szegény vidéki fiú kampányát, találkozni a napközben otthon lévő családdal, spontán összefutni a kapatos kukásemberrel), majd térült-fordult, összeütötte márványos csizmáján a sarkantyúkat, és nem is annyira képzeletbeli Multivan-paripáján szerdán már az egykori Sztálinvárosban osztotta az igét.

Túl azon, hogy az egész nem tűnik másnak, mint edwardi tartományfelmérésnek (van-e ott folyó, földje jó, legelőin fű, Kövér?), egy kis potenciál becsepegtetésével a helyi pártszervezetekbe, akadnak azért még más gondok az országjárással.

Nevesül, hogy mindezt a szélesebb nyilvánosság és közönség kizárásával teszi Orbán, miniszterelnökként csupán az övéivel hajlandó találkozni, kampányolni, újságíró még a környékére sem mehet, nehogy valami olyanról is halljon esetleg (közvilágítás például), ami zavarná a dicshimnuszokat.

Az már külön pikantéria, hogy az utazgatásait adófizetői pénzből végzi, és még arra sem képes, hogy odaálljon az állampolgárok elé - nem, csak a jó akolmeleg, a hasonszőrűek leplezetlen rajongása az, amely élteti az elvileg minden magyarok miniszterelnökét.

Nem épp államférfihoz méltó hozzáállás, ha valaki nyolc év kormányzás után is csak arra képes, hogy sunnyogva és titokban lépje át a városok küszöbét, és ott is látványosan elkerüljön bárkit, aki nem vele fúj egy követ.