Pécsett nyílhat az első magyar vidéki IKEA?

2018. február 23. 11:17 2018. feb. 23. 11:17

Pár éven belül vidéken is nyílhat IKEA-áruház, a lehetséges magyar helyszínek között Pécset is megemlítették.

Minderről a Világgazdaságnak nyilatkozott Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője. Feltl szerint reális forgatókönyv, hogy három-öt éven belül vidéken is legyen IKEA-áruház Magyarországon, ami egybeeshet a kisebb üzlettérrel rendelkező formátum itthoni bevezetésével.

Ez erősen függ attól, hogy miként fogadják a vásárlók az idén nyáron Prágában debütáló, kisebb alapterületű pop up store-t. A másik befolyásoló tényező az, hogy továbbra is megmarad-e a hazai piac dinamikus bővülése.

A cikk szerint lehetséges helyszínként akár Debrecen, Szeged, Pécs vagy Győr is szóba kerülhet a későbbi terjeszkedés során.

Mindez még erősen távlati terv, és sok benne a bizonytalanság, illetve ha úgy is dönt az IKEA, hogy tényleg kipróbálja magát vidéken, akkor véleményünk szerint előbb viszi a szlovák és az osztrák határtól karnyújtásnyira lévő Győrbe az első nem budapesti boltját, mint mondjuk Pécsre. Ha meg idejönnének, Csizi Péter szerint úgyis elijesztjük őket. Mi, a sajtó, nem a 7,5 milliárdos hiányt összehozó város.

Miattunk nyafog Csizi, pedig maga miatt kéne

Elijesztjük a befektetőket, erről sírdogált Csizi Péter interjújában. Bagoly mondja, ugye. Rendkívül megtisztelő, de túlértékeli szerény szerepünket a képviselő úr. Mi csak megírjuk az ügyes, de főleg bajos dolgaikat. Ha ez riasztó, akkor, ahogy mondani szokták, nem a kanapékat kell lecserélni.