Szeptember óta várják a gázszámlát egy pécsi társasházban

2018. február 23. 16:00 2018. feb. 23. 16:00

Szeptember óta nem érkeztek meg a gázcsekkek egy pécsi társasházba, a lakók egymást kérdezgetik, hogy hol lehet a hiba. Egyikük megtudta, még szeptemberben lett felfüggesztve a szolgáltatás a rendszer szerint, és senki nem értesítette a központot arról, hogy a hiba ki lett javítva.

Szeptember óta nem kapták meg a Nemzeti Közművektől (korábban: Első Nemzeti Közműszolgáltató) a gázszámlát egy pécsi társasház lakói.

Az egyik egyetemi karhoz közeli lépcsőházban a lakók már egymást kérdezgetik, hogy kinek mikor jött utoljára gázscekke, de szeptembernél frissebbet senki sem tud mutatni.

Az egyik lakó a Pécsi STOP-nak elmondta, a napokban beszélt a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálatával, akkor derült ki, hogy a rendszer szerint a szolgáltatás tavaly szeptember óta fel van függesztve nála.

A lakó szerint nála semmi olyan esemény nem történt, ami miatt el kellett volna venni a gázt, ám tavaly nyár végén-ősz elején volt egy olyan egy-másfél hét, amikor az egész lépcsőházban nem volt gáz, mivel az egyik lakásban rossz volt a szigetelése a gázcsonknak.

A hiba megjavítása után a szolgáltató képviselője végigjárta a lépcsőház lakásait, és maga nyitotta meg a csonkból kivezető cső elzáró szelepét, valamint gyújtotta meg a tűzhely lángját, hogy ellenőrizze, visszajött a gáz a vezetékbe.

Vagyis valahogy az ellenőrzés után a gáz visszaadásának ténye nem jutott el a központba.

A lakó lapunknak elmondta, az ügyfélszolgálatnál nem tudtak neki semmit mondani, hogy most mi lesz a kimaradt számlákkal, illetve azokat hogyan kell befizetni, lehet-e rá részletfizetést kérni.

A Pécsi STOP információi szerint amúgy más helyeken is késésben vannak a gázszámlák a városban, emiatt megkerestük a Nemzeti Közműveket - ha válaszolnak, újra jelentkezünk.