Csúszik a kaposvári színház felújítása

2018. február 25. 17:53 2018. feb. 25. 17:53

Maga Szita Károly polgármester ejtette el a megjegyzést a legutóbbi közgyűlésen, hogy csúszásban van a kaposvári színházépület felújítása. A műszaki átadás év végére várható az egyik helyi lap szerint, vagyis október 23-án nem lesz nyitóelőadás.

A Kapos-T cikke szerint a legutóbbi közgyűlésen maga Szita Károly fideszes polgármester jegyezte meg mintegy mellékesen, hogy nem nagyon lesz október 23-án nyitóelőadás az új színházi épületben.

A színházat 2016. november 14-én kezdték felújítani, a beruházásra 9 milliárd forintot szánt a kormány három részletben.

A cikk szerint még két éve arról volt szó egy társulati ülésen, hogy a színház műszaki átadása 2018 márciusában várható, ám most Szita bejelentése azt sejteti, hogy alapos csúszás állhat a háttérben.

Ezt erősíti meg a Kaposvár Most cikke, amely szerint év végére várható az épület műszaki átadása, ami viszont háromnegyed évnyi csúszást jelenthet.

"A régi teátrum nyári színháznak épült, az átépítés során pedig több előre nem látott problémával is szembesültek a kivitelezők" - olvasható a cikkben.

A színház igazgatói posztjára február végén írják ki a pályázatot (jelenleg megbízott igazgatója van a teátrumnak, akinek csak úgy lehetett hosszabbítani a mandátumát, hogy Balog Zoltán miniszter külön engedélyt adott rá), a nyertes szeptembertől töltheti be a pozíciót.