Mellár Tamás: jó úton haladunk

2018. február 26. 09:03 2018. feb. 26. 09:03

Mellár Tamás, a demokratikus összefogás jelöltje a Baranya 1-es választókörzetben a sajtó előtt gratulált Hódmezővásárhely új polgármesterének, miután hétfőn reggel leadta ajánlószelvényeit a választási irodán. Tóth Bertalan szerint ők már megtették az első lépést.

Mellár: jó úton vagyunk

Mellár Tamás, a demokratikus összefogás jelöltje Pécsett az áprilisi parlamenti választásokon hétfőn reggel adta le az indulásához szükséges aláírásokat, mint mondta, közel a dupláját a kötelező penzumnak.

Mellár örömét fejezte ki és gratulált Márki-Zay Péternek, aki az ellenzék összefogásának köszönhetően vasárnap Hódmezővásárhelyen legyőzte a kormánypárt jelöltjét az időközi polgármester-választáson.

- Ennek a sikernek 3 fontos záloga van – mondta a pécsi közgazdász. - Kell egy hiteles jelölt, akit ismernek és elfogadnak helyben, neki széleskörű ellenzéki támogatottságra van szüksége. A harmadik fontos részlet pedig a választópolgárok aktivitása, mert csak megfelelő részvétel mellett lehet legyőzni a Fideszt. A tanulság nyilvánvaló, jó úton vagyunk, hogy itt Pécsen is legyőzzük a Fideszt.

Tóth: a modell működik

- A modell működik, mi itt Pécsett már megtettük az első lépést – mondta lapunknak Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője. – A kérdés csak az, hogy a két pécsi körzetben megértik-e Hódmezővásárhely üzenetét.

Mint ismert, Tóth Bertalan január közepén egy Karácsony Gergellyel, Mellár Tamással és másokkal közös fórumon jelentette be, hogy visszalép a pécsi közgazdász javára. Mellár Tamás néhány napon belül az MSZP-jén túl még kilenc demokratikus párt támogatását szerezte meg. Az LMP továbbra is tartja magát ahhoz, hogy külön indul.

A Baranya 2-es körzetben viszont óriási a tülekedés, nagyjából ahány ellenzéki párt, annyi induló van, ebbe szállt be nemrég Bíró Károly, Kozármisleny független polgármestere is.